La casa di Matiki najbolji Bead & breakfast u Hrvatskoj u 2019. godini

Objekt na području TZO Žminj, najbolji prema turističkom internetskom portalu TripAdvisoru

Izvor i foto: TZ Žminj

La casa di Matiki, objekt na području Turističke zajednice Općine Žminj, prema turističkom internetskom portalu TripAdvisoru, najbolji je Bead & breakfast u Hrvatskoj u 2019. godini: https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cInnsBB-g294453#

“Prekrasan boravak u ruralnoj Hrvatskoj” jedan je od komentara gostiju koji su objektu gospođe Sonje Glavić dali najviše ocjene.
A ocjenjivalo se: usluga, pozicija, odnos cijene i kvalitete, čistoća, pa čak i kvaliteta sna.


Vlasnica, naime, gostima nudi potpuni doživljaj prirode i života u njoj; domaće životinje, domaći kruh, mogućnost spavanja na sijenu, maštoviti i bogati doručak pripremljen od domaćih namirnica, veliki šah na otvorenom, autentično iskustvo stare istarske farme, kao i bazen u vinogradu i masliniku. Mjesto je to u kojem gosti postaju prijatelji, a gospođa Sonja posvećuje im se za čitava boravka.
Moj je san bio ugostiti ljude iz cijeloga svijeta, i san se ostvario, kaže gospođa Sonja. A njeni se gosti udomaće do te mjere da se, kaže u šali, nekad ona sama osjeća kao gost, a svoje goste smatra domaćinima.

Gost se mora osjećati kraljevski, drži Sonja čije osoblje svakog jutra goste dočekuje s osmijehom i mirisnim doručkom, a imperativ su izvorni, vlastiti i lokalni žminjski proizvodi. Večeri pak nude pogled na veličanstveno zvjezdano nebo, uz obilje mira i tišine. Kokoši, magarci, psi i mačke neizostavan su dio života u Casa Matiki, mjestu koje je temelje udarilo 1995., a u njega 1997. dolaze prvi gosti, pa se s pravom može reći kako je gospođa Sonja pionir ovakvog tipa ponude u srcu Istre.

Ovo je peta godina kako Trip Advisor Casu Matiki ubraja među 25 najboljih Bed & Breakfasta u Hrvatskoj, da bi se 2019. našla na tronu.