5. Obiteljski forum: Kvaliteta protiv pada turističke potražnje

Najveće nacionalno okupljanje privatnih iznajmljivača 29. ožujka i 30. ožujka u Splitu

Izvor i foto: HGK

Jačanje najvećih konkurenata u turizmu, kao što su Tunis, Turska i Grčka, i potreseno gospodarstvo ključnih tržišta emitiranja, Italije i Njemačke, izazvalo je zabrinutost zbog nekih privatnih iznajmljivača koji žele rezervirati za Uskrs kao prvi veliki test ove sezone.

„Mogućnost povećanja broja smještajnih objekata je došao skoro do maksimuma, posebice zbog infrastrukturnih ograničenja i ograničenog broja letova tijekom sezone. Oni nisu moguće povećati broj turista u dvoznamenkastim postocima u odnosu na prošlu godinu, što bi istovremeno pratiti tako povećati smještajne kapacitete. S druge ruka, pribjegavanja rušenja cijene uništava sliku cijele destinacije, dok je porast također cijena nije mjesto za oporavak konkurentnom turističkom tržištu. Stoga je kontinuirano ulaganje u kvalitetu smještaja našeg najvažnijeg oružje za borbu protiv pad turističke potražnje „, rekao je, djelujući glava obitelji smještaja zajednice HGK Martina Nimetz Kalcin povodom novog izdanja najveće nacionalne skupštine privatnih iznajmljivača,Forum Obiteljski smještaj u organizaciji Hrvatske gospodarske komore , koji će se održati 29. i 30. ožujka na Gripama sportski centar u Splitu.

"Razlog popularnosti obiteljskog smještaja je veća mogućnost domaćeg, lokalnog i autohtonog iskustva, što je turistima danas potrebno. Žele lokalnu priču i iskustvo. Smještaj više nije prioritet, već priča koju žele ponijeti sa sobom kao glavnu uspomenu i podijeliti s prijateljima kaže Nimac Kalcin.

Nimac Kalcina ističe da je zbog toga ovo izdanje obiteljskog foruma posvećeno načinima podizanja kvalitete, od luksuznog privatnog smještaja i dizajna interijera do ulaganja u profesionalnu fotografiju i posluživanje vrhunskog doručka. Dio foruma bit će posvećen ekološkim objektima i održivom turizmu. Također će postojati razne mogućnosti obogaćivanja ponude za goste kroz povezivanje s pustolovnim turizmom.

U okviru Foruma predstavnici Ministarstva turizma predstavit će promjene u zakonodavstvu i vijesti za privatne iznajmljivače i ovu kreditnu liniju. Također će se govoriti o poreznom položaju pružatelja smještaja u domaćinstvu, a na Forumu će biti veliki izložbeni prostor s prikazom ponude proizvođača i pružatelja usluga relevantnih za obiteljski smještaj.