Žminj: Poziv izlagačima kućnih božićnih jaslica

Izvor i foto: TZO Žminj

I ove godine u Žminju organiziraju izložbu kućnih jaslica u kuli. Iz Turističke zajednice pozivaju sve potencijalne izlagače da svoje jaslice donesu u razdoblju od 27. studenog do 4. prosinca, od 8 do 16 h, ili u kasnim poslijepodnevnim satima, po najavi na 091/1846251.

Naime, već tradicionalno, u intimnoj atmosferi kamene žminjske kule, Turistička zajednica u suradnji sa školom, vrtićem, umirovljenicima i sugrađanima, organizira ovu toplu obiteljsku izložbu.
Na tri etaže tijekom prosinca ondje posjetitelji imaju priliku vidjeti jaslice raznih oblika, veličina i materijala. Dosad su izložene bile božićne jaslice izrađene od stakla, čokolade, tijesta, kamenja, lego - kockica, žarulja, pribora za jelo, pletiva, pa sve do jaslica smještenih u akvarij, ali i onih konvencionalnih, od drvenih figura, uobičajenih za većinu domova.

Nezaobilazna je i smreka koja se nekad u istarskim domovima kitila umjesto božićne jelke. Izlagači uobičajeno svoje jaslice donose iz svih djelova Istre; Žminja, Pule, Novigrada, Pazina, Svetog Lovreča, Poreča, Kanfanara, Katuna itd.
Ove godine to mogu učiniti u razdoblju od ponedjeljka, 27. studenog, do srijede, 4. prosinca, od 8 do 16 h, ili u kasnim poslijepodnevnim satima, po najavi na 091/184 6251.
Svečano otvorenje izložbe uz prigodan zabavni i kulturni program zakazano je za dan svetog Nikole, petak, 6. prosinca, s početkom u 18 h .
Kako je uobičajeno, izložba ima humanitarni karakter, jer će u kuli od 6. do 20. prosinca članovi udruge Jak kao Jakov prikupljati sredstva za djecu s malignim oboljenjima.