Zelena Kostrena

Izvor i foto: Turizmoteka/TZO Kostrena

U nedjelju, 14. studenog 2021. godine od 9 do 13 sati u uvali Žurkovo održati će se sajam zdrave hrane - već sedmo izdanje manifestacije „Zelena Kostrena“.

Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije, te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku, žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode.

Posebno ističemo ponudu OPG Mataga koji dolaze sa prvim ovogodišnjim limunima, a OPG Istarske bobe vjerojatno sa zadnjim ovosezonskim malinama koje su nevjerojatno krupne i slatke, a što je vrlo neobično obzirom na datum. Novi izlagač OPG LosinBio svoje proizvode uzgajaja po principima „organic forest“, što je jedan viši nivo od biodinamičke poljoprivrede. Stoga pozivamo sve ljubitelje zdravih i prirodnih, domaćih proizvoda da nam se pridruže i ispune nedjeljno jutro neodoljivim mirisima i okusima!


Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav.

Sajam će se održati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.