Zagreb za stolom: Odlično i raznovrsno

Izvor i foto: TZG Zagreb

Bilo da birate jela mediteranske ili kontinentalne kuhinje, obroke brze hrane ili pak slastice, u Zagrebu vas čeka gastronomska scena čije ćete okuse i ambijent pamtiti.
Ljubiteljima dobre hrane i ranije poznata, zagrebačka se gastronomska scena neprekidno obogaćuje novim restoranima, ali i inoviranim jelovnicima.

Nudi se širok raspon jela i pića u raznovrsnim objektima, od označenih Michelinovom zvjezdicom do onih čiju kvalitetu potvrđuju gosti, a u njima se poslužuju nacionalni specijaliteti kao i jela kuhinja drugih zemalja… sve do ukusnih obroka brze hrane te slastica kakve možete samo poželjeti…

Iako svaka kuhinja ima svoje prednosti i poklonike, posebno izdvajamo tradicionalnu kuhinju zagrebačke regije na čijem su jelovniku, uz ostalo, pečena purica s mlincima, jela s gljivama, štrukle, slane ili slatke savijače, svježi sir i mnoga druga jela.

Uz odlične okuse i pristupačne cijene, zagrebački ugostiteljski objekti privlače i ambijentom. Većina zatvorenim prostorima pridružuje i terase, idealne za ugodan boravak na otvorenom zahvaljujući kojem su istodobno zajamčena (najmanje) dva užitka.