Zadar: Županijska radionica u okviru EU projekta MedCycleTour

Izvor :   MedCycleTour                                          Foto: TZG Mali Lošinj

Županijska radionica u okviru EU projekta MedCycleTour će se održati u petak, 13. travnja 2018. s početkom u 10:00 sati u Hotelu Kolovare (Bože Peričića 14, Zadar).

Ovo je treća radionica drugog ciklusa županijskih radionica koje u sklopu projekta MedCycleTour organiziraju Hrvatska turistička zajednica i CEDRA HR, projektni partneri iz Hrvatske.

Tema radionice je izrada Akcijskog plana razvoja EuroVelo 8 - Mediteranske rute u sklopu koje će prisutni raspravljati o definiranju optimalne finalne trase EuroVelo 8 rute kroz županiju, stanju i izazovima gradnje biciklističke infrastrukture i pratećoj turističkoj i cikloturističkoj ponudi na ruti, turističkom potencijalu rute i brenda EuroVelo kao i o prometnoj povezanosti i razvoju lokalnog gospodarstva temeljenog na aktivnom i održivom turizmu.

Također će biti predstavljene i buduće važne projektne aktivnosti poput optimiranja i trasiranja novih dijelova rute u Hrvatskoj, razvijanja Akcijskog plana Mediteranske rute do 2030. godine, izrade pilot projekta označavanja dijela rute službenim EuroVelo oznakama te potpisivanje Povelje o održivom i odgovornom cikloturizmu u MED regiji na razini svih projektnih partnera i relevantnih dionika na nacionalnoj i lokalnoj razini. Na sastanak su pozvani svi dionici s područja županija relevantni za razvoj i uspjeh projekta, odnosno predstavnici županija, gradova i općina, turističkih zajednica, zaštićenih područja prirode, resornih ministarstava, prometnog sektora, poduzetnici u cikloturizmu te ostali dionici iz segmenta aktivnog i održivog turizma. Cilj projekta MedCycleTour je razvoj cikloturizma na Sredozemlju kroz uspostavu EuroVelo 8 - Mediteranske rute, a Hrvatska rutu razvija kroz svih sedam priobalnih županija.

Projekt je započeo početkom 2017. i traje do 2020., a financira se sredstvima iz Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran. Sudjeluje ukupno 11 partnera iz 8 europskih mediteranskih zemalja, a projektni partneri iz Hrvatske su Hrvatska turistička zajednica i CEDRA HR. Mediteranska ruta jedna je od 15 transnacionalnih biciklističkih ruta i smatra se budućom cikloturističkom magistralom Mediterana, koja prolazi kroz 11 država u ukupnoj dužini 5888 km od kojih se na hrvatski dio obale odnosi oko 1100 km.

Projekt možete pratiti na:
www.medcycletour.interreg-med.eu/
www.cikloturizam.hr/projekti/medcycletour/
Kontakti:
Ranko Milić, CEDRA HR, ranko.milic@cedra.hr, mob. 098 170 1533
Marko Stančec, CEDRA HR, marko.stancec@cedra.hr, mob. 091 155 7718
Lidija Mišćin, HTZ, lidija.miscin@htz.hr, mob. 091 604 9487