Vrsar: Tečaj za certificirane vodiče interpretatore

Izvor: Turizmoteka    Foto: TZ Vrsar

Autor: Slaven Brajković

 Od voditeljice projekta „Uživam tradiciju po kulinarskoj transverzali od Panonije do Jadrana“ Tee Štifanić, doznajemo da će se u organizaciji Turističke zajednice Vrsar, održati tečaj pod nazivom „Certificirani vodić interpretator“ za sve koji su zainteresirani za dobivanje licence vodića interpretatora, a koja je licencirana od strane Europske organizacije za interpretaciju baštine Interpret Europe.

Prijave na tečaj, koji će se održati u dva termina, prvi od 29.-31.3. i drugi od 6.-7.4.2019. otvorene su do 15.3.2019. Tečaj je namijenjen turističkim i muzejskom vodićima, djelatnicima parkova prirode i svima koji žele predstavljati baštinu posjetiteljima.

Kako nam je pojasnila Tea Štifanić, polaznici će se na tečaju upoznati sa sredstvima interpretacije i usvojiti tehniku kreiranja inerpretativnih govora i šetnji kojima će posjetitelje povezati sa baštinom određenog lokaliteta, kako bi im pružili nove doživljaje i pomogli im u stvaranju uspomena. Osim za pojedince tečaj je namijenjen i za djelatnike ustanova koje se brinu o baštini, kako bi čim uspješnije mogli prenositi vrijednosti svoje građe posjetiteljima.

Tečaj će trajati ukupno 40 sati, a voditeljica je Iva Silla, certificirana trenerica vodića interpretatora za organizaciju Intrpret Europa. Kotizacija za tečaj he besplatna. Više informacija zainteresirani mogu pronaći na linku https://uzivam-tradicijo.eu/2019/02/28poziv-na-program-obrazovanja-interpretator.