Vrgorac: Jurjevdanski sajam

DALMATIA ART GASTRO FEST

Izvor i foto: Jurjevdanski sajam

Piše: Marinko Brkić

JURJEVDANSKI SAJAM -
DALMATIAN ART & GASTRO FEST, Vrgorac i ETNO SELO KOKORICI od 23. do 28.4.2019.

Povodom jedanaeste obljetnice organiziranja JURJEVDANSKOG SAJMA, prve takve manifestacije u Zagori,  pozivate se na novo sajamsko poslovno i prigodno druženje u Vrgorcu i Kokorićima, a sve uz umjetničke impresije Sv.Jure i Hasanaginice i gastro delicije te stručne  tribine i okrugli stol o Organizacijskim i markentinškim aspektima ruralnog razvoja.

Od kulturološkog znaćenja samog djela HASANAGINICE i utjecaju A. FORTISA na predromaničarsku Europu do marketinškog aspekta ruralnig turizma kao spiritus movensa cjelokupnog društvenog i gospodarskog razvoja... uz domačine i poduzetničke liderei turističke djelatnike skupu će nazočiti i eksperti za povjesnu opservaciju "nemirne morlačke domaje", te za organizacijski i marketinski razvoj ruralnih podrucja


Održat će se i kulturno zabavni program kojeg će predvoditi "bokeljski kazalištarci" s predstavom HASANAGINICE u ambijentalnom prostoru etno sela Kokorići kojeg će tih dana pohoditi i umjetnici da bojama i sklupturama upotpune taj događaj.
Sve to uz prigodnu izložbu i prodaju proizvoda i usluga domačina, ali i gostiju iz zemlje i inozemstva.. poduzetnika, OPG-a, te braniteljskih udruga i zadruga.


Organizatori:
UHBDR DALMATINSKI KAMEN.sa sjedištem u Vrgorcu i inicijatori klastera ruralnog turizma DALMATINCRO.

DOBRO DOŠLI NA ORIGINALNE TRAGOVE NAŠE BAŠTINE..TAKO MISTERIOZNE, A TAKO ATRAKTIVNE!