Vrbnička zvona

Izvor i foto:TZO Vrbnik


4. Vrbnička zvona će se održati 11. kolovoza na Trgu Škujica u 21:00 sat.
U programu će sudjelovati pjevač, glumac i glazbenik Đani Stipaničev, Klapa Kamik iz Kastva, skladatelj i pijanist Darko Domitrović, mlada sopranistica Paloma Pavan iz Karlovca, sopci VKD Frankopan iz Vrbnika Zlatko Volarić i Dorijan Polonijo. Scenarist i redatelj ovog događaja je Vjekoslav Kušan.

Glazbeno-scenska priredba "Vrbnička zvona" je program kulturnog turizma i umjetnička svetkovina priređena u čast dana Velike Gospe. Utemeljena je na tradicijskoj i društvenoj baštini Vrbnika (sopci, ribari, zavičajna pjesma, čakavski stihovi) i hrvatskoj kulturi i umjetnosti te vrijednim temama glazbenog stvaralaštva. Dijelom oblikovan kao teatarsko-scenski događaj ovaj program donosi doživljaj koji ostaje u sjećanju, a već tradicionalna zajednička pjesma umjetnika i posjetitelja stvara ugođaj neposrednog sudjelovanja svih okupljenih u nadolazećim blagdanskim večerima.

Organizatori programa su Općina Vrbnik, TZO Vrbnik i umjetnička i produkcijska organizacija „Mittel Europe Ensemble“ koju čine vrhunski umjetnici iz zemlje i inozemstva, a suorganizatori mnogobrojni lokalni i otočni gospodarski subjekti.