«Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival»

Izvor i foto: TZG Opatija

Predstavljamo vam novi projekt pod nazivom «Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival» koji će se održati u Voloskom u subotu 15. lipnja 2019. Festival će se održati u sklopu Gourmet priče Opatijske rivijere, uz potporu Turističke zajednice grada Opatije, te će okupiti veliki broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva iz naše regije. Program počinje u 18 sati na više lokacija u Voloskom čime će se čitavo mjesto pretvoriti u veliku pozornicu.

«Volosko ima dugogodišnju tradiciju održavanja pojedinih događaja čije su teme kultura, glazba i gastronomija, pa s ciljem da se uskladi kulturno-umjetnički i gastronomski sadržaj, osmišljen je festival pod nazivom Voloskana koji će objediniti tradicionalne događaje u jednu manifestaciju. Povrh održavanja tradicije i identiteta Voloskog kao ribarskog mjesta s bogatom gastronomskom ponudom, kulturnim sadržajem i umjetničko-glazbenim izvedbama, festival će težiti ka tome da se etablira kao urbana i atraktivna manifestacija za posjetitelje različitih interesa i životne dobi», istaknuo je Marcel de Privitellio, jedan od organizatora festivala.

Na području Voloskog žive i stvaraju mnogi umjetnici i djeluju restorani s ponajboljom gastronomskom ponudom, a pitoreskna lučica i stara gradska jezgra poslužit će kao savršena lokacija različitim izvedbama i gastronomskoj ponudi. Čak tri glazbene pozornice omogućit će posjetiteljima da uživaju u izvedbama nekolicine izvođača različitih vrsta glazbe: popa, rocka, jazza i elektroničke glazbe.

Lokalni će ugostitelji biti pozvani da predstave svoju kuhinju na svojim štandovima postavljenim u gastro kutku. Svaki će restoran osmisliti 3-4 sebi svojstvena jela koja će prezentirati i prodavati po promotivnim cijenama. Svoje sudjelovanje najavili su brojni umjetnici: Claudio Frank, Žana Boyd, Marijana Varašanec, Loredana Bradaschia, Željko Čurčić i mnogi drugi. Mnogi posjetitelji moći će uživati u delicijama koje će im između ostalih predstaviti majstori kulinarstva iz kultnog Plavog Podruma, novootvorenog Boema, slastičarnice KaoKakao. Sve skupa zabavljat će glazbenici predvođeni prošlogodišnjim dobitnikom diskografske nagrade Porin Vedranom Ružićem.