Vinkovci: Besplatan obilazak grada uz vodića

Izvor i foto: TZG Vinkovci

TZ grada Vinkovaca već niz godina organizira besplatna vođenja gradom kojima želi prvenstveno svoje sugrađane ali i posjetitelje grada, upoznati sa zanimljivostima o Vinkovcima i povijesnim činjenicama. Jedna od njih jeste da se na širem prostoru grada živi neprekinuto 8000 godina, što nas ne čini najstarijim gradom, već gradom na čijem prostoru se živi u kontinuitetu najduže u Europi. Naši licencirani turistički vodiči osmislili su, osim već spomenute rute o 8000 godina, i rute u kojima pričaju zanimljivosti iz povijesti Vinkovaca: o izgradnji baroknih Vinkovaca, odnosno razvoju grada u 18. i 19. stoljeću, o banu Šokčeviću, ali i o novijim vremenima u kojima su značajnu ulogu imali Židovi.

No najveći interes pokazali su jučer na ruti koja nosi naziv „Sve birtije obiš'o sam“. Zahvaljujemo svima koji su šetali ovih dana uz vodiče Ivanu Popović, Sandru Klaić i Mirnu Katičić. Vjerujemo da će, upoznavši svoj grad, naši sugrađani svoje goste upoznati s točnim informacijama o njemu kako bismo zajednički „živjeli“ brend našega grada temeljen na kontinuitetu života te kvaliteti života i rada na ovom prostoru protkanim zlatom.

Pozivamo sve da nam se pridruže na još dvije šetnje koje organiziramo povodom Vinkovačkih jeseni, a to su:
„8000 godina Vinkovaca“ – Ivica Šandrk, vodič; srijeda 18. rujna u 19:30 sati. Mjesto polaska Trg dr. Franje Tuđmana (kod biste dr.F.Tuđmana) i
„Barokni Vinkovci“ – Ivana Popović, vodič; subota 21. rujna u 10:00 sati. Mjesto polaska ispred hotela Slavonija.
Volimo ono što poznajemo – upoznaj Vinkovce !