Vikend u znaku Floraarta-Dodijeljene nagrade izlagačima biljnog materijala

Izvor i foto: Turizmoteka/Floraart/Martina Vidas Butorac

Ostala su još dva dana za uživanje u Floraartu! Na vanjskom dijelu jezera Bundek predstavljaju se biljni izlagači s bogatom lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek možete kupiti kaktuse, trajnice i cvijeće po pristupačnim cijenama. Idealno za cvjetni make over stana ili terase!

Vrijedna priznanja najboljima

Ove godine žiri u sastavu Robert Duić, Vesna Židovec i Mihael Kušen nije imao nimalo lak zadatak – izabrati najbolje izlagače biljnog materijala.

”Iako je ove godine bilo nešto manje biljnih proizvođača, kreativnosti nije manjkalo, pa definitivno nije bilo lako izabrati najbolje. Čestitamo svima od srca i nadamo se da ćemo ih sve vidjeti i iduće godine na 56. Floraartu”, rekla je Vesna Čuljat, članica Izvršnog odbora Floraarta i voditeljica komisije za natjecanje.

Prvu nagradu za proizvodnju dendrološkog materijala osvojio je Rasadnik ukrasnog bilja Đuro Jovanovac, a najbolji za proizvodnju zeljastih cvjetnih vrsta i kaktusa su Kaktusi Bešlić i Zrinjevac. Za kreativnost prikaza proizvodnog programa nagrađen je Zagrebački Holding doo, Podružnica Zrinjevac. Prvu nagradu u kategoriji Cvjetne/prostorne instalacije dijele Hrvatska udruga profesionalnih cvjećara aranžera i Udruženje obrtnika grada Zagreba, Sekcija cvjećara.Posebnu nagradu za poticanje proizvodne raznolikosti osvojio je OPG Šulog, nagradu za promociju ukrasne hortikulture Agronomska škola Zagreb, a nagradu za poruku instalacije Iris MBM vrtni centar doo. Udruga ljubitelja božura nagrađena je za promociju ljepote cvijeta, a Carpe diem - Udruga 3/5/8 Cvjećarnica Floristic Artistic za prikazani asortiman. Nagradu za tehnološku inovaciju dobila je Drezga doo, nagradu za detalj vrtne opreme Iris MBM vrtni centar doo, a nagradu za sinergiju likovne i vrtne umjetnosti Akademija likovnih umjetnosti.

Sve nagrade navedene su na linku.

Floraart organizira Zagrebački holding - Podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.