U Bakru zasvijetlio novi pano s turističkom kartom

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Bakra


S krajem 2021. godine uspješno je završen projekt turističke zajednice Grada Bakra, gdje su točku na i stavili postavljanjem dvostranog svjetlećeg panoa s kartom Bakra i cjelokupnog područja kojeg Grad Bakar obuhvaća. City light postavljen je u samom centru, preko puta zgrade gradske uprave i turističke zajednice, a sa svojim impresivnim dimenzijama od 1.85 m x 2.50 m može stati uz bok i sa mnogo većim gradovima.
Ovaj projekt nadovezao se na izradu i izdavanje tiskane turističke karte Grada Bakra koji pokriva čak 126 km², a proteže se od Bakra do vrha Risnjaka. Na turističkoj karti obuhvaćene su brojne točke od interesa, sa svim važnim informacijama. Označeno je čak 44 znamenitosti u Bakru, te 39 znamenitosti na području svih naselja u sklopu Grada Bakra. Na njoj su ucrtane i brojne šetnice te planinarske i biciklističke staze sa QR kodovima koji vode na web stranice gdje možete pronaći više detalja i skinuti prateće aplikacije ili tragove staza.

Karta je osmišljena i napravljena u suradnji s kreativnim timom „MAK usluge, a koncipirana je tako da na što jednostavniji način posjetiteljima približi kulturno-povijesne znamenitosti, prirodne ljepote i ostale posebnosti bakarskog kraja. U realizaciju ovog projekta uloženo je mnogo vremena i truda što se najviše očituje u detaljima, poput rukom crtanih znamenitosti, koje još više dolaze do izražaja u noćnim satima kada zablistaju u punom sjaju.

Ovaj svjetleći pano, osim što vizualno atraktivno izgleda, zasigurno će posjetiteljima uvelike olakšati snalaženje na području Grada Bakra ili im dati ideju što trebaju posjetiti dok se nalaze u ovim krajevima. U sklopu navedenog projekta izdana je i brošura turističke karte te prateća interaktivna karta za još bolje snalaženje u prostoru. Za one vizualne tipove, turistička zajednica pripremila je i pravu poslasticu u obliku virtualne šetnje sa čak 86 fotosfera, koja je također realizirana u 2021. godini. Time su definitivno zaokružili ponudu za osobno ili virtualno snalaženje na području svoje turističke zajednice, a na vama je da se odlučite koje vam je od toga draže i sukladno tome krenete u istraživanje predivnog bakarskog kraja.
Interaktivnu kartu možete pogledati na web stranicama TZ Grada Bakra:
https://www.tz-bakar.hr/bakar/upoznajte-nas/virtualna-karta
U virtualnu šetnju bakarskim krajem možete krenuti putem sljedećeg linka:
https://www.tz-bakar.hr/360