Tenisači sa Šubićevca u posjetu Eko kampusu „Krka“

Izvor i foto: Turizmoteka/NP Krka

Mlade snage Teniskog kluba Šubićevac, kojemu je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ponosni sponzor, posjetile su u subotu novouređeni Eko kampus „Krka“ u Puljanima i provele zabavni dan u Parku

Kao posjetiteljski centar edukativnog karaktera, Eko kampus „Krka“ idealno je odredište za djecu, po prirodi znatiželjnu i zaigranu, jer nudi upravo ono što im se sviđa: interaktivne izložbe i uređeni okoliš opremljen spravama za igru i informativnim tablama duž cirkularnih staza.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nastoji djelovati u sinergiji s lokalnom zajednicom, biti katalizator razvoja i dio uspješnih zajedničkih priča. Posebno je zadovoljna kada njezina djelatnost može biti vjetar u leđa sportskim klubovima i njihovoj mladosti. Kao zaštićeno područje, Nacionalni park „Krka“ posebnu brigu vodi o aktivnom boravku u prirodi kroz uređenje pješačkih staza i biciklističkih ruta, suorganizaciju sportskih događanja i rekreativne igre s djecom. Zato je ponosan partner profesionalnim sportskim klubovima.

Mali tenisači obišli su, u pratnji interpretatora, dvije zbirke, prirodoslovnu i arheološku. Koristeći najsuvremeniju tehnologiju i dizajnerska rješenja, te zbirke interpretiraju osobitosti Parka: prva floru i faunu, te geološke i biološke značajke zaštićenog područja, a druga brojne predmete pronađene sustavnim arheološkim istraživanjima na području rimskog vojnog logora Burnuma.

Posjetili su i Edukacijsko-interpretacijsko središte Laboratorij prirode, namijenjeno prije svega predškolskoj i školskoj djeci. Stalna muzejska izložba obuhvaća šest cjelina: geologiju, povijest, floru i faunu, zaštitu prirode i znanstvena zanimanja, pozivajući na istraživanje svijeta u kojem živimo kroz upoznavanje i iskušavanje metoda različitih znanstvenih disciplina i zanimanja koja se bave proučavanjem prirode i odnosom čovjeka prema njoj.

Šibenski tenisači posjetili su i amfiteatar Burnum i najviši Krkin slap, Manojlovac, smještene u neposrednoj blizini Eko kampusa, i fotografirali se na vidikovcu iznad slapa Brljana, otkrivši tako (gotovo) sve tajne čarobnog gornjeg toka rijeke Krke.