Steknite licencu za turističkog vodiča ili voditelja turističke agencije!

Izvor i foto: Aspira

Produljenje turističke sezone i povećanje broja turista doveli su do potražnje za turističkim vodičima i voditeljima turističkih agencija. Visoka škola Aspira organizira u Splitu i Zagrebu programe za polaganje stručnih ispita za turističkog vodiča te voditelja turističke agencije.

Praksa kao temelj stjecanja licence

Upisom seminara za turističkog vodiča na Aspiri jamčite sebi kvalitetno zaposlenje u turizmu. Od iskusnih ćete profesionalaca imati priliku naučiti sve tajne prakse. Težište programa leži na poznavanju hrvatske baštine kroz povijest, geografiju, povijest umjetnosti, hrvatski jezik i književnost. Usmjerenost programa na praksu ogleda se i kroz terensku nastavu, gdje će polaznici steći i praktična iskustva vođenja turista.

U Splitu će se održati program za turističke vodiče za četiri dalmatinske županije: Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju.

Dok će se u Zagrebu održavati za Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Istarska županija, Karlovačka i Lično-senjska županija, Primorsko-goranska županija, Sisačko-moslavačka županija, Krapinsko-zagorska županija.

Voditelj turističke agencije u pravom smislu riječi

Odjel za cjeloživotno učenje Visoke škole za menadžment Aspira, organizira i provodi program za poslove Voditelja turističke agencije. Sukladno odredbama Zakona o pružanju usluga u turizmu svaka turistička agencija mora imati najmanje jednog zaposlenog voditelja poslova, a voditelj poslova mora imati položen stručni ispit. Stručni ispit za voditelje poslova polaže se pred ispitnom komisijom Ministarstva turizma.

Zbog toga organiziramo program za polaganje stručnog ispita s naglaskom na praktična znanja i vještine koja će se provjeravati na stručnom ispitu u Ministarstvu turizma. Program će voditi naši predavači s višegodišnjim iskustvom u praksi. Tijekom programa polaznici će dobiti precizne usmene upute za učenje koje će obuhvatiti sve ishode učenja, radne materijale za samostalni rad te obrasce koji će olakšati izradu seminarskog rada u okviru stručnog ispita.

Termini prilagođeni zaposlenima

Termini održavanja nastave izrazito su fleksibilno postavljeni. Popodnevni termin cjelokupne nastave prilagođen je zaposlenim kandidatima. Moći ćete birati između većeg broja ispitnih rokova za polaganje ispita za Turističke vodiče, po jedan tjedno. Priprema stručnih ispita idu brzo i učinkovito uz spremne nastavne materijale, te ljubazno osoblje uvijek spremno pomoći ako što zapne.

Početak oba programa u Zagrebu 20.01. a u Splitu 27.01.2020.

Vrlo konkurentnu cijenu naglašavaju razne mogućnosti plaćanja: odjednom po sniženoj cijeni, na tri rate, ali i kroz obročnu otplatu do 12 rata. Posebni se popusti nude polagačima oba programa, kao i prijavljenima iz iste pravne osobe. Upute za prijavu kandidata i više informacija o programu za turističke vodiče naći ćete na https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/turisticki-vodic/, a za voditelje turističke agencije na https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/voditelj-turisticke-poslovnice/