Sporazum o izradi dokumentacije za željezničke pruge u Istri

 Izvor: Privredni.hr /I.G.        Foto: HŽ Infrastruktura

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te HŽ Infrastruktura popisali su Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju željezničke pruge R101 Državna granica – Buzet – Pula. Vrijednost je sporazuma oko pet milijuna kuna, a nakon izrade studije točno će se utvrditi ukupna vrijednost projekta, no prema prvim procjenama ona doseže oko 70 milijuna eura.

Riječ je o pruzi dugoj 91 kilometar koja prolazi kontinentalnim dijelom Istre, od državne granice sa Slovenijom do grada Pule, na kojoj je željeznička infrastruktura dotrajala.

Predmetna studija sagledat će potrebe i mogućnosti modernizacije, analizirati prihvatljive opcije i ulaganja u odnosu na planiranu prometnu potražnju te će poslužiti kao podloga za daljnju razradu projekta i prijavu za potencijalno sufinanciranje EU-a.

"Drago mi je da je Istra došla na red kada govorimo o ulaganjima u željeznicu. Uz cestovnu infrastrukturu, pri čemu smo najveće težište stavili na projekte dovršetka Istarskog ipsilona i izgradnje druge cijevi tunela Učka, razvoj željeznice Istri može ponuditi mogućnosti za još jači razvoj. Tamo gdje postoji moderna željeznica, otvaraju se nove mogućnosti i u turizmu jer smatram da takav projekt može utjecati i na revitalizaciju središnje Istre novim vrstama prometa", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić govorio je o velikom investicijskom ciklusu s nizom projekata modernizacije željezničke infrastrukture diljem Hrvatske.

"Dio te modernizacije jest i revitalizacija željeznice u Istri, a današnjim potpisivanjem Sporazuma o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju pruge Državna granica – Buzet – Pula nastavljamo taj ciklus i formalno započinjemo modernizaciju željezničke infrastrukture na području Istarske županije", rekao je Kršić te podsjetio kako su 2020. potpisali Sporazum o suradnji na aktivnostima povezanim s obnovom pruge Lupoglav – Raša i uspostavom prometa do Luke Bršica s Lučkom upravom Rijeka.