Split: Zimski akvarel

Izvor i foto: TZG Split

ZIMSKI AKVAREL

Naš advent ove je godine dobio novo ruho. Od sutra do 7. siječnja 2019. godine gradski centar bit će obojan tradicijom i zabavom manifestacije “Zimski akvarel- adventske i božićne svečanosti u Splitu”

RIVA

Na Rivi nas ove godine očekuje bogat dnevni program- dječji programi, klapski nastupi, klasični kvinteti, zabavne grupe, zborovi, samo su dio programa. Za otvaranje manifestacije zabavljati će nas jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača- GIULIANO, zato svi na Rivu!
Posebno će na Rivi biti i 6.12., za blagdan svetog Nikole, kada će se omiljeni svetac djeci obratiti s pozornice, a nastupat će mažoretkinje, dječji plesni ansambli, vrtići. Istu večer nastupit će Hari Rončević. U subotu, dva dana poslije, održat će se mjuzikl “Mamma Mia”, u izvedbi grupe Abbazzia. Prigodni program bit će i 13.12., na blagdan svete Lucije, proslavit će se koncertom klape “Šufit”. U subotu 15.12. nastupit će splitski Zbor liječnika- Split”, a u petak 21.12. posjetitelje će rasplesati grupa “Dalmatino”. U nedjelju 23.12. zapjevat će četiri tenora, a Badnju večer Splićanima će uljepšati pjesme klape “Iskon”. Cijeli program završava velikim koncertom Nene Belana i Fiumensa.

ADVENT NA PJACI

Pjaca ove godine nastavlja u već poznatoj odličnoj atmosferi. Kroz pet tjedana adventa guštat će se u božićnim delicijama domaćih i gostujućih kuhara, cocktail majstora, vinskih kuća. Zabavni program počinje svaki dan od 18 sati, vrhunac kojega će biti već iščekivane poslijepodnevne fešte za Badnjak i Novu godinu.
ĐARDIN
Đardin je i ove godine idealna adventska lokacija za djecu i mlade.
Svaki dan održavati će se tematski programi poput nastupa crkvenih zborova koji pjesmom donose radost Božića u Đardin, nastupa mladih glazbenika u suradnji s Glazbenom mladeži Split, nastup zborova festivala CRO PATRIA, nastupa studenata Glazbene akademije Sveučilišta u Splitu. Subota u Đardinu rezervirana je za dječje programe a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova klasične i duhovne glazbe.
Posebno veselje u Đardin donosi Božićna bajka Ivice i Marice - svakodnevni program u Đardinu u kojem sudjeluju djeca sa invaliditetom, a veselo će biti i na dočeku dječje nove godine uz gosta iznenađena.
Ove godine u Đardinu svake subote u 18 sati organiziramo paljenje adventske svijeće.

TRG GAJE BULATA

Ove godine postaje Trg uličnih umjetnika, zabavljača i svirača, a baš tamo svakodnevno će se prodavati suveniri i ukrasi.

OSLATE LOKACIJE

Cijeli grad odiše tradicijom i zabavom pa su tako oživljene sve lokacije poput Turističke palače, Kampusa, Geta, a poseban program očekuje se na Pjaci i OLOLO zoni ispred Galerije umjetnina. Splitski restorani pripremili su razne gastro projekte u sklopu kojih će se moći osjetiti blagdane u Dalmaciji kroz sva osjetila.

JEDINSTVENI BOŽIĆ S JEDINSTVOM

Duh tradicije kroz pjesmu donosi nam KUD Jedinstvo svake subote od 11.30 do 12.30, i to na Peristilu, Pjaci, Voćnom trgu, Vestibulu...

BOŽIĆNA ŠTORIJA U ŽRNOVNICI

Novost je “Božićna štorija” u Žrnovnici, koja će se održavati od 21. do 23. prosinca, a riječ je ne samo o božićnom sajmu, nego i o živim jaslicama sa životinjama, dječjim programima i koncertima.

FOTO natječaj - Advent u Splitu

Novost u ovogodišnjem programu je i izložba radova nagrađenih kroz FOTO natječaj - Advent u Splitu, koji smo organizirali u suranji s Foto klubom Split. Otvorenje izložbe je sutra u 19:00 h, a izložba će se moći razgledati do 13. prosinca.

POSEBNE PONUDE

Za svoje sugrađane u suradnji s tvrtkom Promet Split d.o.o. uvodimo besplatnu Adventsku liniju, koja će prometovati vikendom u jutarnjim i večernjim terminima te za vrijeme važnijih adventskih događanja. Kompletan raspored i trasu Adventske linije provjerite na www.visitsplit.com.
U cilju unaprjeđenja prometne povezanosti u gradu Splitu tijekom manifestacije „Zimski akvarel - adventske i božićne svečanosti u Splitu“, zajedno s HŽ Putničkim prijevozom organiziramo svake subote i nedjelje besplatnu povratnu vožnju građanima Splita, Solina, Kaštela i Trogira do centra grada. Besplatan prijevoz subotom i nedjeljom bit će omogućen
prigradskim vlakom na relaciji Kaštel Stari – Split – Kaštel Stari s polaskom iz Kaštel Starog u 9.41 sati i povratkom iz Splita u 14.03 sati.

POSEBNE PONUDE MUZEJA

Ove godine i muzeji su obojani zimskim akvarelom. Hrvatske narodne bajke i priče, glazba, kreativno pripovijedanje, dramske igre i puuuuno zabave, očekuje djecu između 5 i 10 godina, kroz projekt „Čarobni četvrtak“ u Galeriji Meštrović". Za ovu prigodu organiziran je i besplatan vlakić od Rive do Galerije Meštrović.
Poseban program pripremio je i Muzej grada Splita projektom „Došašće u Muzeju grada Splita“ započinje dana 04. prosinca u 12,00 sati, a prigodni program očekuje nas u Pomorskom muzeju kroz izložbu : „Više od svjetla i soli: 200 godina hrvatskih svjetionika“ i gastro događaj „Brodska kužina na suhom“ .
Od 01.12. u kapelici Arnira biti će izložene jaslice, djelo akademske kiparice Dijane Ive Sesartić.

DOČEK NOVE GODINE

Vrhunac ZIMSKOG AKVAREL-a je najzabavniji doček nove godine uz zabavu Jasmina Stavrosa i grupe Magazin, a za ljubitelje plesa tu je već tradicionalni Salsa doček nove godine.
Uistinu nas veseli što ova manifestacija raste iz godine u godinu i svojim programima se uključuju svi, od hotela, prijevoznika, restorana… Zato pozivam sve sugrađane da zajedno sa svojim obiteljima i prijateljima uživaju u pripremljenim programima, obiđu sve lokacije Zimskog akvarela, i zajedno s nama uživaju u najljepšem dijelu godine. Vidimo se sutra!
Sve detaljne programe pogledajte na našoj web stranici www.visitsplit.com i našem facebook profilu.

Program događanja na Rivi   OVDJE

Program za mlade u Đardinu  OVDJE

Alijana Vukšić
Direktorica
Turistička zajednica grada Splita