Šibenik: Otvorenje izložbe LegendExpo

Izvor i foto: NP Krka                Foto: sibenikregion.com

U Gradskom muzeju u Šibeniku održat će se otvorenje izložbe LegendExpo i konferencija za medije koja će se održati u utorak, 19. lipnja 2018. u 11 sati .

Riječ je o projektu izložbi autorskih radova na temu legendi, mitova i narodnih priča Hrvatske. Autori su eminentni hrvatski umjetnici, crtači, ilustratori, fotografi i drugi vizualni umjetnici. Putujuće izložbe prilagođavaju se prostoru u kojem se održavaju, a cilj im je promoviranje bogate kulturne baštine kroz umjetničke radove: stripove, fotografije, slike, skulpture, filmove i književne forme.

Na konferenciji za medije bit će predstavljen program LegendFesta koji će se održati na Roškome slapu 7. i 8. srpnja 2018.

Ovaj obiteljski festival u Nacionalnom parku „Krka“ prvi put je organiziran 2016. Festival uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije i projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu. Interaktivnim pristupom, posjetitelje uvodi u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze.