Sajam lokalnih proizvoda i tradicijske baštine – Nadin 2023.

Izvor i foto. Turizmoteka/TZ Ravni Kotari

U petak 30.06.2023. u Društvenom domu u Nadinu održan je 1. Sajam lokalnih proizvoda i tradicijske baštine u organizaciji M.O. Nadin i Grada Benkovca uz potporu TZ Ravni kotari, Razvojne Agencije Grada Benkovca - BERA, Komunalnog poduzeća Benković d.o.o te Udruženja obrtnika Benkovac, s ciljem promocije i prodaje proizvoda lokalnih proizvođača, promocije lokalne kulture, očuvanjem tradicije i stvaranjem autentičnog iskustva za posjetitelje, a sve s naglaskom na održivost i ekološku svijest.

Sajam je posjetiteljima pružio priliku da se upoznaju s lokalnim proizvođačima I njihovim proizvodima, da okuse tradicionalnu hranu te dožive autentičnu kulturu nadinskog područja.
Posjetitelji su imali priliku degustirati proizvode i kupiti autentične lokalne proizvode direktno od proizvođača. Sajam je privukao velik broj posjetitelja koji su imali priliku ponijeti kući kako jedinstvene suvenire tako i jedinstvene doživljaje.
Na sajmu se predstavilo preko 20 izlagača a na štandovima su se mogli pronaći raznovrsni proizvodi kao što su domaći sirevi, med, džemovi, rakije, vina, suhomesnati proizvodi, suveniri te razni drugi proizvodi vezani uz lokalnu kulturu i tradiciju. Sajam je bio također odlična prilika da izlagači predstave i svoje usluge.

Osim toga, sajam je uvelike pridonio promociji održive proizvodnje i poticanju lokalne ekonomije, podržavanjem lokalnih proizvođača, što nikako nije zanemarivo.
Sajam u Nadinu je svakako bio prilika za upoznavanje bogate I raznovrsne ponude proizvoda I usluga ovoga kraja te platforma za razmjenu ideja i iskustava između izlagača i posjetitelja otvarajući vrata za potencijalne suradnje I projekte. Vjerujemo da će ovaj prvi sajam lokalnih proizvoda I tradicijske baštine postati tradicija koja će se svake godine s radošću isčekivati te kako će broj izlagača I posjetitelja iz godine u godinu rasti na opće zadovoljstvo svih nas.