Radisson Blu Resort & Spa, Split ugostio je učenike osmih razreda splitskih škola

Izvor i foto: Radisson Blu

U srijedu, 3. travnja 2019., Radisson Blu Resort & Spa, Split ugostio je učenike osmih razreda splitskih škola: OŠ „Split 3“ i OŠ „Mertojak“, predstavnike stručnih službi škole te organizatore projekta „Posjeti tvrtku – upiši struku“. Ovu vrijednu inicijativu organizirala je Hrvatska gospodarska komora s partnerima, Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Splitom te splitskim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Cilj posjete je bio približiti učenicima rad u turizmu i dati im informacije iz prve ruke, a kako bi, zajedno sa svojim roditeljima, razmotrili turistička zanimanja pri upisu u srednje škole.

Učenici su tako imali priliku, iz prve ruke, razgledati hotel i naučiti dosta informacija o samom radu u hotelu. Tim hotela na zabavan je način učenicima prezentirao hotelske sadržaje i usluge, poput izrade bezalkoholnih koktela u The Door Baru i ekskluzivnog predsjedničkog apartmana. U edukativno-nagradnoj igri najs(p)retniji učenici osvojili su obiteljske spa dnevne karte u jednom od najvećih wellness centara na prostoru Splitsko-dalmatinske županije.

Voditeljica Odjela ljudskih potencijala Radisson Blu Resort & Spa, Split, gđa. Sandra Čanić, izjavila je pritom: „Vrlo rado smo se odazvali ovoj akciji kako bismo popularizirali turistička zanimanja među mladima. Upoznali smo ih sa zanimanjima koja se traže, ali i sa činjenicom da na raspolaganju imaju jako dobre turističke škole te da se u turizmu ne samo može naći posao nego i ostvariti lijepa karijera“.

Organizatori ove akcije, kao i poslodavci koji su se uključili u sudjelovanje, dali su dobar primjer kako se na unaprijeđenju povezanosti obrazovnog i gospodarskog sustava, koja je jedan od temelja društvenog napretka, može raditi kroz jednostavne, praktične i zabavne inicijative. Nakon Radisson Blu Resort & Spa, Split u planu aktivnosti su i posjete učenika tvrtkama Tromont i AD Plastik.