Proljeće u Karlovcu

U povodu Uskrsa i uskrsnih blagdana karlovački umjetnici oslikali dvije velike pisanice

Izvor i foto: TZG Karlovac

 Umjetnici Lidija Maček Stanić i Željko Mareković iz Udruge likovnih autora Karlovac (ULAK), oslikali su povodom uskrsnih blagdana, a na inicijativu TZ grada Karlovca dvije velike pisanice. Pisanice su oslikane cvjetnim motivima i motivima grada Karlovca, a postavljenje su u centru na dvije lokacije kako bi građani i prolaznici mogli uživati u njihovoj ljepoti. Umjetnici i članovi udruge ULAK ovim su činom htjeli i u ovo vrijeme korone s mnogim nedaćama i ograničenjima poručiti kako nema toliko lošeg vremena da se ne bi moglo stvarati i pozitivno djelovati.

Josip Volović, predsjednik udruge ULAK istaknuo je: „Naši vrijedni istaknuti članovi, Lidija Maček Stanić i Željko Mareković su inspirirani ovom proljetnom toplinom, buđenjem prirode, ali inspirirani i ovim gradom i njegovim simbolima, karlovačkim vedutama i rascvjetalom magnolijom napravili vrlo lijepe radove koji će pobuditi veliku pozornost svih prolaznika, od najmlađih do najstarijih. Vjerujem da će ove pisanice širiti pozitivne vibracije ovim gradom i njegovim ulicama.“

Jučer su članovi udruge ULAK u svojoj galeriji otvorili i prigodnu tradicionalnu Uskršnju izložbu članova Udruge. Izložba se može razgledati srijedom od 17 do 18h, ali i u druge dane uz najavu na 095/906 1096, sve do 14. travnja 2021.

„Proljeće u Karlovcu“
Karlovac je odlična destinacija za predstojeći uskrsni vikend

Za sve one koji traže inspiraciju - budite dio proljetnih događanja na otvorenom u Karlovcu. Sa svojim klincima možete krenuti u potragu za pisanicama, upoznati sakralnu baštinu grada na besplatnoj turističkoj turi, zaploviti Kupom na Žitnoj lađi te sudjelovati u zanimljivim programima za velike i male u akvariju Aquatici.
Izbora za zabavne aktivnosti ne nedostaje.


U Slatkovodnom akvariju Aquatika u subotu 3. travnja, od 11 do 12.30 sati na rasporedu je edukativna animacija za djecu (trg Aquatike)

Potraga za pisanicama održat će se u Karlovcu u subotu 3. travnja te na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja. Otkrijte grad u parku dok tražite šarene pisanice u Promenadi, šančevima i Zvijezdi.
Organizirane su dvije potrage u dva dana, jedna za malene tragače, djecu do 10 godina, te velika potraga za one malo starije, djecu od 10 godina i odrasle.
Prijave se zaprimaju mailom na info@kamatadventure.com, sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je ograničen.
Detalje potražite na https://visitkarlovac.hr/potraga-za-pisanicama-karlovac/

U subotu 3. travnja u Karlovcu će biti održana još jedna u nizu besplatnih tematskih tura u pratnji turističkog vodiča. Na Veliku subotu posjetitelje očekuje prigodna tematska tura "Franjevci u Karlovcu". Zavirite u samo srce grada obilazeći dijelove franjevačkog samostana i crkve Presvetog Trojstva uz nezaboravan pogled na zvonik.
Svi zainteresirani predbilježiti se mogu i online putem obrasca. Raspored svih ovogodišnjih besplatnih tura u Karlovcu možete pronaći na poveznici - https://visitkarlovac.hr/besplatne-ture-subotom/

U petak 2. travnja u prijepodnevnim satima dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac učenici škole, budući kuhari pripremat će fiš paprikaš. Fiš će učenici kuhati u kotlićima na otvorenoj vatri pod nadzorom svojih mentora.
Ovu aktivnost organiziraju učenici i djelatnici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac kao još jednu u nizu svojih promotivnih aktivnosti na temu pripreme tradicionalnih jela te promocije zanimanja.

Plovidba žitnom lađom „Zora“ odlična je ideja za vikend izlet. Lađarski izlet po Kupi na rasporedu je svaki dan tijekom uskrsnog vikenda (subota, nedjelja i ponedjeljak, 3. do 5. travnja) u 11.00 sati, a detalje o plovidbi ovom unikatnom lađom možete saznati na https://www.aurora-colapis.hr/

Ovog proljeća, naši sjajni restorani nude vam neodoljive kombinacije ribljih jela, od juhe do salate, od ribe na žaru do filea u pivskom tijestu, slatkovodne, ali morske specijalitete. Pripremite se za bogatstvo okusa u gradu na četiri rijeke i istražite sjajnu ponudu jela od ribe. https://visitkarlovac.hr/jela-od-ribe/

Srdačan pozdrav i vidimo se u Karlovcu!