Projekt Ilica: Q'Art - zimsko izdanje

Izvor i foto: Turizmoteka/ Projekt Ilica

Zimsko izdanje Projekta Ilica: Q'Art održat će se na Ilici u nedjelju 20.12.2020. od 09-15h.
Kompleksne okolnosti pandemije, potresa i elementarnih nepogoda u Zagrebu i nadalje su izuzetno prisutne. Bitno nam je afirmirati solidarnost, suosjećanje, međusobnu brižnost i aktivnost građana u ovim anksioznim vremenima, te osvjestiti važnost javnog i socijalnog prostora. Ali i pružiti ohrabrenje u svim mjenama, jer mi zajedno činimo grad.

Umjetnost voli građane.

Glavni partneri projekta su naša draga Gavella, od početka vjerna Akademija likovnih umjetnosti i HDLU koji će se uključiti programom Performing Ilica.
U prosincu će nam svoje radove, proizvode, kreacije, umjetnine i sve moguće kreativne uratke predstaviti velik broj izlagača, pa će tako svatko moći pronaći nešto za sebe i vjerujemo da ćemo svi uživati u ponudi.

Sadržajan i raznolik glazbeni program obogatit će i vrhunski izvođači jazz glazbe.
Autori Projekta Ilica: Q’art su umjetnici Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. Umjetnički projekt je u Ilici započeo 2000. god. kao Community Art, a od 2017. god. poprima ovaj format, te uključuje građanke/e, umjetnice/ke, ranjive skupine i sve ljude dobre volje kroz svoj izrazito participativni model promišljanja održivog razvoja i budućnosti u urbanoj zajednici.

Brinimo jedni o drugima jer MI GRAĐANI SMO GRAD!