Projekt EU-CHINA Light Bridge


Izvor i foto: TZG Zagreb

Budući da je 2018. godina proglašena godinom turizma EU i Kine, od 12. do 16. veljače, u suradnji Grada Zagreba, Veleposlanstva NR Kine i Turističke zajednice grada Zagreba, obilježit će se kineska Nova godina i, istovremeno, projekt EU-China Light Bridge. Tako će se, na Trgu bana J. Jelačića u ponedjeljak, 12. veljače, s početkom u 13:00 sati proslaviti, uz tradicionalni ples lavova, kineska Nova godina, a istoga dana u 18:00 sati kinesko Veleposlanstvo održat će Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko - hrvatskih odnosa.

Osim toga će, uz Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, biti postavljeni lampioni, a same fontane svijetlit će tradicionalnom crvenom bojom zastave NR Kine. Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način će se simbolično povezati Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima našeg grada.

Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.
Uključivanje u ovaj projekt dodatna je promocija Zagreba na europskom i kineskom tržištu, a više o samom projektu dostupno je i na službenim stranicama EU-China Tourism Year 2018: https://ecty2018.org/events/96/light-bridge-zagreb/ .