Otvoren 5. WineOs, festival vina, delicija i ugodnoga življenja

Izvor i foto: HRT

 AUTOR: Mirta Milas

Jučer je otvoren 5. WineOs, festival vina, delicija i ugodnoga življenja.
Najveći je to vinski festival na istoku Hrvatske, ali i uvod i odlično zagrijavanje za najvažniji vinski datum u kalendaru-blagdan Svetog Vinka koji se slavi 22. ovog mjeseca .

Sedamdesetak izlagača iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva ove su godine već na samom otvorenju izazvali veliko zanimanje javnosti, istaknuo je predsjednik Udruge Dekanter Boris Ocić. On smatra da je osvježenje u smislu promjene mjesta održavanja, ali i datuma koji je s prosinca pomaknut na siječanj pravi pogodak: "Puno je izlagača, ali i puno noviteta.

Nova je ovo i prekrasna lokacija u Gradskom vrtu, ali i novi termin u kojem se praktički ništa ne događa i samim smo time još, uz našu malu tradiciju, doveli do toga da je interes ogroman. To mi je izuzetno drago i siguran sam da će svi koji dođu u ova dva dana uživati. Osim u izvrsnim vinima posjetitelji mogu uživati i u radionicama koje je osmislio poznati vinski bloger Željko Garmaz. Uime suorganizatora udruge Graševina Croatica Marijan Knežević kaže: "Ove su godine radionice doslovce rasprodane deset dana ranije. Imamo radionice o vinima preko Makedonije do Hercegovine tako da je ovo jedna prava priča koja priliči ovom, jubilarnom 5. WineOs-u.

Kao i sve veći broj gostiju koji su kotač zamašnjak u razvoju kontinetalnog turizma, smatra zamjenik osječko-baranjskoga župana Goran Ivanović: "Bez brendiranih priredbi nema ni razvoja turizma. Vino je uvijek bilo mamac za dolazak turista". Za sve je posjetitelje WineOs otvoren danas od 15 do 21 sat.