Opatija: Turistička Nova godina počinje uz pjenušac

Izvor i foto: TZG Opatija

Tisuće gostiju očekuje se na tradicionalnoj zdravici na terasi hotela Kvarner koja će se održati u nedjelju, 1. siječnja u 12 sati, uz nastup Puhačkog orkestra Lovran i prigodne čestitke na devet jezika. Svi posjetitelji dobit će na dar čašu za pjenušac s ugraviranim poznatim opatijskim motivom – Djevojkom s galebom.

Tradicionalnom novogodišnjom zdravicom na terasi hotela Kvarner, u ponedjeljak, 1. siječnja točno u 12 sati, Opatija će svojim gostima zaželjeti sretnu Novu godinu i zahvaliti im što su upravo Kraljicu Jadrana izabrali za doček 2018. godine.

Na devet jezika, prigodnu čestitku gostima uputit će gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić i drugi uzvanici. Zajedno s brojnim posjetiteljima nazdravit će pjenušcem iz čaša s ugraviranim poznatim opatijskim motivom – Djevojkom s galebom, koje će gostima ostati na poklon kao jedinstveni suvenir i sjećanje na novogodišnji provod u Opatiji.
U programu, koji će voditi Ivica Vrkić, nastupit će Puhački orkestar Lovran i izvesti klasični božićno-novogodišnji repertoar, a nakon zdravice, druženje će se nastaviti u Portiću uz In Between Band.

Novogodišnju čestitku Opatijcima i svim posjetiteljima Kraljice Jadrana uputit će i Opatijski kukali te njihovi gosti, na svoj već poznat način – u 13 sati okupit će se na plaži Slatina, službeno otvoriti sezonu kupanja te iz morskih valova ispred kipa Djevojke s galebom nazdraviti Novoj godini.
Za novogodišnje blagdane u Opatiji je otvoreno 25 hotela, u kojima će novu 2018. dočekati 4.200 gostiju. Najviše gostiju najavljeno je iz Austrije, a slijede domaći gosti te gosti iz Italije, Slovenije i Njemačke.
Program dostavljamo u nastavku:

PONEDJELJAK 01/01/2018

09:00-12:00 Terasa hotela Milenij
Glazbeni nastup: DUO VELJAK

12:00 Terasa hotela Kvarner
NOVOGODIŠNJA ZDRAVICA GRADONAČELNIKA

12:00-14:00 Portić
SRETNA NOVA GODINA UZ IN BETWEEN

12:00 – 19:00 Umjetnički paviljon Juraj Šporer
KUĆICA VILENJAKA I ORAŠARA

13:00 Portić
OTVARANJE KUPALIŠNE SEZONE 2018. – OPATIJSKI KUKALI

18:00-22:30 Restoran Antica Osteria da Ugo
Glazbeni nastup: KATARINA JURIĆ DUO

19:00-21:30 Ispred UP J. Šporer
REPRIZA NOVE GODINE UZ THE BEATLES REVIVAL BAND

Do 31. siječnja, subotom, nedjeljom i blagdanom bit će omogućeno besplatno parkiranje za osobna vozila na javnim površinama.