Noćni razgled starog grada Labina, utorkom od 14.06.2022. do 13.09.2022.

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Labin

Vjerujete li da barokna palača skriva u sebi rudnik? Znate li tko je izumio brzinomjer? Znate li da je najbliži suradnik protestantskog reformatora Martina Luthera bio Labinjanin? Odgovore na sva ova pitanja saznajte u besplatnom razgledu starog grada Labina svakog utorka od 14. lipnja do 13. rujna. Zbog svoje kvalitete, očuvanja kulturne baštine i zanimljivosti, ovaj razgled nositelj je hrvatske nacionalne nagrade Simply the Best.

Šećući kroz uske uličice i slikovite trgove okružene plemićkim palačama, upoznajte burnu povijest srednjovjekovnog Labina. Uz vodičkinje odjevene u haljinu labinske božice Sentone - zaštitnice putnika, saznajte tko su bili Liburni i kako je završila labinska uskočka bitka, dok će vam vodič odjeven u rudarsku odoru s ponosom ispričati sve o slavnoj Labinskoj republici i pobuni labinskih rudara. Za glazbeni doživljaj pobrinut će se Klapa Labin.

Polazak je u 21.30 sati ispred Info punkta u starom gradu, a završetak obilaska je u 23:00 sata ispred Palače Negri. Razgled je besplatan i nije potrebna najava, a vođenje je organizirano na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom i slovačkom jeziku. Dobrodošli !