Nin: Koncert ogranka "Seljačke sloge" Buševec

Izvor i foto: TZG NIN


Svečani Božićni koncert Ogranka Seljačke sloge održat će 29. 12. 2018. u crkvi svetog Anselma u Ninu s početkom u 18 sati.
Koncert zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Nina, Župni ured Nin i Ogranak Seljačke sloge Buševec.

Ogranak Seljačke sloge kulturno djeluje od 1920 godine, te marljivo njeguje kulturnu baštinu kroz riječ, glazbu i ples. U društvu danas djeluje nekoliko sekcija: folklorna, dramska, etno, medija (foto-video, arhiva i uredništvo lista „Godišnjak) što ukupno čini broj od 400 članova društva od kojih je dvjestotinjak svakodnevno aktivno.
Ovaj ansambl već 23 godine bez prekida održava Božićne koncerte, te nastoji očuvati i prezentirati još jednu neiscrpnu tradicijsku baštinu, a to je tradicijska pučka crkvena glazba. Pomalo zaboravljeni napjevi zahvaljujući „Ogranku“ ponovno se vračaju u život, te podsjećaju na neka davna vremena i na ljude koji su ih stvarali, pjevali i na taj način slavili Gospodina. Do sada na repertoaru imaju preko stotinjak naslova božićnih napjeva, te tridesetak korizmenih, marijanskih te ostalih napjeva vezanih uz crkvenu godinu.

Na ovogodišnjem koncertu pod nazivom „Radujte se narodi“ izvest će 16 božićnih napjeva iz različitih krajeva Hrvatske, te područja izvan granica Hrvatske koja naseljavaju Hrvati. Voditelj vokalne sekcije je Dražen Kurilovčan a voditelj tamburaškog orkestra je Zoran Jakunić. Aranžmane potpisuju: Dražen Kurilovčan, Zoran Jakunić, Marinko Katulić, Joško Ćaleta te Dražen Varga.

Program:
1. POSLAN JE ANGEL GABRIJEL
2. DOBAR TI VEČER GOSPODAR
3. ZVAN BETLEMA
4. HOTE O LJUDI SIM
5. SIMO PASTIRI
6. SA KAKVA SE SVJETLA SJA BETLEM GRAD
7. OJ DJETEŠCE MOJE DRAGO
8. KAD DJEVA BOGA RODILA
9. SPAVAJ MALI BOŽIĆU
10. O KAKVA TO SVETLOST
11. ZDRAV KRALJ MLADI
12. VESELI SE MAJKO BOŽJA
13. ĆA MORA TO BITI
14. U TO VRIJEME GODIŠTA
15. AMO NEBESKI ANĐELI
16. RADUJTE SE NARODI