Nastavlja se ciklus edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Izvor i foto: HGK

Svi pružatelji turističkih usluga aktivnog i pustolovnog turizma dužni su angažirati osobu s odgovarajućim certifikatom.

Stohga, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) nastavljaju s dvodnevnim edukacijama za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi.

Ciklus edukacija obuhvatit će sljedeće gradove:

Dubrovnik, 19. i 20.03.2020.
Zadar, 02. i 03.04.2020.
Osijek, 16. i 17.04.2020.
Split, 23. i 24.04.2020.

Program sa satnicom predavanja kao i uvjete prijave možete pronaći na službenim stranicama HGK.

Podsjećamo da prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu (NN 130/17, NN 25/19, NN 99/19) sve tvrtke/obrti i ostale pravne i fizičke osobe koje pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti.

Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje određenih aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih uvjerenja odnosno certifikata i drugih uvjeta možete pronaći na službenim stranicama Sektora za turizam HGK.