Nakon godine dana FlixBusom ponovno iz Zagreba do Beograda

Izvor i foto: FlixBus

FlixBus, sinonim za prijevoz putnika autobusom diljem Europe, nakon više od godine dana mirovanja u Srbiji ponovno uspostavlja međunarodnu autobusnu vezu između Zagreba i Beograda.

Zahvaljujući sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji te sve većoj procijepljenosti kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji te u ostalim europskim zemljama, povećava se i potreba za kretanjem stanovništva. Shodno tome, FlixBus od 20. svibnja ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije prema Srbiji do 4 puta tjedno povezujući tako Zagreb s Beogradom.
˝Imali smo namjeru započeti s otvaranjem mreže linija prema Srbiji i ranije, kao i prema drugim europskim zemljama gdje su epidemiološki uvjeti to ranije i dozvolili. Na žalost to ranije nije bilo moguće, no potražnja putnika za putovanjima, koja vidno raste kako se epidemiološka situacija popravlja, potaknula nas je da ipak krenemo˝, izjavio je Ante Grbeša direktor FlixBus CEE South regije.
S obzirom na optimistična očekivanja, FlixBus u svibnju i lipnju pokreće sve međunarodne linije na kojima je prometovao 2019. godine. Ove sezone će Flixbus ponovno povezati Hrvatsku sa 50 destinacija u osam država, koje su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Njemačka, Slovenija, Poljska, Austrija, Italija, Češka, Mađarska i Srbija.

˝Epidemiološke mjere popuštaju u mnogobrojnim europskim državama te se zajedno s našim autobusnim partnerima radujemo povratku u sve većem opsegu. Nadamo da će nam situacija to i dozvoliti te da će planirano otvaranje većine mreže linija iz rekordne 2019. godine biti u potpunosti ispunjeno˝ – zaključio je Grbeša.