Najava događanja u Baški (3.7. - 7.7.2021.)

Izvor i foto: TZO Baška


Promenadni nastup: Trio Bajs i Trio Asi
________________________________________
Palada, 03.07., od 21 sat

Večeras uživajte na promenadnom nastupu tria Bajs i tria Asi na bašćanskoj šetnici i pred terasama ugostiteljskih objekata uz prezentaciju tradicionalnih klapskih napjeva Kvarnera i hrvatske zabavne glazbe!

 

Izložba na otvorenom - Prijatelji mora: "Geometrije"
________________________________________
Palada, do 09.07.

Duž šetališta Palada, do 09.07., možete pogledati i atraktivnu izložbu projekta "Prijatelji mora". Na 30 velikih formata, nizom fotografskih zapisa nastalih u ambijentu morskih linija te popratnih geometrijskih formi vezanih uz morske sadržaje koje reflektiraju jedinstveni estetski ugođaj.

Acoustic Monday: Coffee Shop Acoustic Trio
________________________________________
Palada, 05.07., od 21 sat

Turističke zajednice otoka Krka su i ovoga ljeta, uz svoje individualne, odlučile predstaviti i zajednički kalendar događanja! Svaki tjedan na otoku Krku ćemo tako započet akustičnim svirkama na različitim destinacijama pod nazivom Acoustic Monday, a u Baški će nam se već ovoga ponedjeljka predstaviti Coffee Shop Acoustic!

Trio koji su osnovali Tomislav i Marijan nastupa u zemlji i inozemstvu od 2014. godine. Ponose se svojim širokim repertoarom, koji prilagođavaju prema ukusu publike, ali i svojim osobnim afinitetima. Svaka nova pjesma za njih je novi izazov kojeg notu po notu slažu u novi doživljaj već poznate pjesme, dajući joj svoj prepoznatljivi pečat.

Članovi:
Leonarda Brnas, vokal
Tomislav Nekić, bas gitara, akustična gitara, vokal
Marijan Zidarić, akustična gitara, vokal

NOVO: Storytelling & A Capella Wednesday
________________________________________
interpretacijska šetnja Baškom: 07.07. u 19.30 sati
promenadni nastup klape Zvonimir: 07.07. od 21 sat

Nakon uspješnih Baška Walking Tours, koje su se održali kroz tri vikenda lipnja, kroz ljeto nastavljamo s besplatnim interpretacijskim šetnjama Baškom!

Storytellling, kao kulturno-turistički proizvod, pruža osjećaj nezaboravnog iskustvenog turističkog doživljaja, legendi i priča s otoka Krka koji su povijesno autentični, ali su prilagođeni i sadašnjem mjestu i vremenu. Riječ je o inovativnom kulturno-doživljajnom proizvodu koji je ujedno i marketinški alat, ali i komunikacijsko sredstvo.

Storytelling u Baški inovativni je sadržaj i predstavlja jedinstveni doživljaj za posjetitelje destinacije koji nudi putovanje kroz vrijeme, odmak od klasične turističke ponude isticanjem kulturnih specifičnosti i prezentiranjem baštine na suvremen način. Baška je spoj jedinstvenih vrijednosti; uz prelijepu prirodu, zapanjujuće vizure i dugu tradiciju kupališnog turizma, u sebi krije i neizbrisiv povijesni i kulturni značaj - kolijevka je glagoljice, prvog hrvatskog pisma i neprocjenjivog kulturnog pečata naše povijesti.

Kako bi našim posjetiteljima pružili mogućnost da na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način urone u magiju našeg malog mjesta s velikom tradicijom, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška, tijekom srpnja i kolovoza održati će se besplatna tematska vođenja Baškom, na hrvatskom i engleskom jeziku. Prva će se šetnja održati 7. srpnja, kao prezentacijsko vođenje na hrvatskom jeziku za turističke djelatnike, mještane, turiste i posjetitelje.

Naši vodiči provesti će posjetitelje kroz glavne dijelove i lokalitete bašćanske povijesti, dati im priliku da upoznaju nove ljude, otkriju našu kulturu i tradiciju, saznaju o važnim znamenitostima i svim onim detaljima koji im tradicionalni odmor ne bi omogućio.

Interpretacijske šetnje / Guided Walking Tours na temu "Kuća, konoba, kaić, karić... i kuraj" voditi će Maja Polić, a na temu "Nepotrošena glagoljica" Petar Tomašić, oboje licencirani turistički vodiči, a održavati će se prema sljedećem rasporedu:

Tema "Kuća, konoba, kaić, karić... i kuraj"
07.07. vođenje na hrvatskom jeziku
21.07. vođenje na engleskom jeziku

Tema "Nepotrošena glagoljica"
18.08. vođenje na hrvatskom jeziku
01.09. vođenje na engleskom jeziku

• Polasci su u 19:30 sati, mjesto susreta ispred Turističkog ureda Turističke zajednice općine Baška, Zvonimirova 114.
• Šetnja uključuje i posjet Galeriji Zvonimir te aktualnom postavu izložbe.
• Grupe do 20 osoba, obavezna prijava telefonom na +385 (0)51 856 817 ili putem e-maila info@visitbaska.hr
• Vođenje je besplatno za sve prijavljene, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška

VAŽNO:
Zbog ograničenog broja polaznika, zainteresirani za pojedinu šetnju mogu se prijaviti u Turistički ured u Baški osobno, putem telefona na +385 (0)51 856 817 ili putem e-maila na info@visitbaska.hr

Izložba - Josip Restek: Impresije
________________________________________
galerija Zvonimir, do 28.07.

U bašćanskoj galeriji Zvonimir pogledajte izložbu Josipa Resteka, renomiranog hrvatskog akademskog slikara, grafičara, ilustratora, restauratora, slikara sakralne umjetnosti i pedagoga, čija djela su našla zavidno mjesto u hrvatskoj kao i puno široj, europskoj i univerzalnoj kulturnoj baštini!

 

ULAZ SLOBODAN NA SVA DOGAĐANJA!