Na ribarskoj fešti u Vrsaru gostuje argentinski chef Sebastian Rivas Proia

Izvor: Turizmoteka/TZO Vrsar    Foto: TZO Vrsar


U petak, 20. rujna, u Vrsaru se održava predzadnja ovogodišnja Ribarska fešta. Na gastro punktovima na rivi nudit će se autohtona jela od ribe i morskih plodova, koje će uz samo more za posjetitelje pripremati vrsarski ribari i ugostitelji.

Osim uživanja u tradicionalnim okusima, posjetitelji ove ribarske fešte moći će prisustvovati cooking show-u gostujućeg argentinskog chefa Sebastiana Rivasa Proia vlasnika restorana “Amici Miei” u Buenos Airesu, koji će unijeti dašak Argentine u pripremi jadranske ribe. Posjetitelji će moći besplatno kušati jadranske morske empanadas i argentinske empanadas, te saznati tajne njihivog načina pripreme direktno od južno-američkog chefa talijanskih korijena. Cooking show počinje u 18.00 ispred ureda Turističke zajednice Vrsar.

Ribarima i ugostiteljima na rivi pridružit će se i 20-tak izlagača poljoprivrednih proizvoda u organizaciji Udruge "Istarske web tržnice", koji će na svojim štandovima nuditi mnogobrojne istarske delicije.
Za najmlađe goste Društvo Naša Djeca osmislilo je kreativnu radionicu izrade akvarija na kojoj mogu prisustvovati djeca svih uzrasta, a odvijat će se od 18:00 do 20:00 sati.
Anelidi, Highlandersi te folklorna skupina Balun garantiraju veselu atmosferu i ugodno druženje uz glazbu i ples.
U svrhu očuvanja prirode i čistoće mora ove su godine ponuđači na Ribarskim feštama uveli biorazgradivi pribor za jelo, kako bi smanjili korištenje plastike, te zajedničkim snagama učinili što više za zaštitu okoliša i pridonijeli smanjenju onečišćenja mora.
Proslavite zadnje dane ljeta užvajući u morskim delicijama na Ribarskoj fešti u Vrsaru!