Međunarodni etno susreti Dunav – Drava

Izvor i foto: TZO Bilje

Međunarodni etno susreti Dunav – Drava tradicionalno se održavaju proteklih 19. godina.  Bogata ponuda lokalnih jela, pića, suvenira, autohtonih poljoprivrednih proizvoda, običaja, plesa i pjesme okuplja veliki broj ljudi koji žive u području uz ove dvije europske rijeke. Sudionici pokazuju koliko toga imaju zajedničkog , ali pokazuju i bogatstvo u različitosti. Uloga etno sajma je sačuvati, zaštititi i njegovati kulturnu i prirodnu baštinu Podunavlja.

Općina Bilje, koja je organizator ovog događanja, koje uvelike pridonosi razvoju ruralnog turizma,i ove godine pripremila je program za sve uzraste: radionice za djecu, koje provode nastavnici Osnovne škole Bilje i Udruge izviđača "Slavonski hrast", natjecanje u kuhanju graha, smotru folklora, konjičku predstavu te ponudu gastro specijaliteta Baranje, fiš paprikaš, šarana u rašljama te čobanac. Uz zabavni program tamburaša, vrhunac manifestacije biti će koncert Najboljih hrvatskih tamburaša, u nedjelju 16.lipnja.

Scenografija dvorca Eugena Savojskog u Bilju pokazala se kao prekrasan prirodni ambijent, tako da će se manifestacija po drugi put održati u parku zaštićene prirodne cjeline ispred dvorca, i to 15. i 16. lipnja 2019. godine.