Makarska: Udruga za održivi razvoj Osejava organizira treći po redu Javni prosvjed pod sloganom: NeMA predaje!

Izvor: Udruga za održivi razvoj Osejava

Povodom održavanja 21 sjednice Gradskog vijeća, Udruga za održivi razvoj Osejava organizira treći po redu Javni prosvjed pod sloganom: NeMA predaje! koji će se održati u petak, 10.srpnja, s početkom u 9:30 sati ispred zgrade Grada odakle će se ići do Vatrogasnog doma gdje se ujedno održava sjednica.

Iz Udruge Osejava pozivaju sve potpisnike prigovora na sporne Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Makarska koji su ovih dana zaprimili i pismenu odbijenicu, da se odazovu prosvjedu i kažu glasno NE samovolji gradskih čelnika koji nastavljaju s devastacijom prostora i pogodovanjem građevinskom lobiju.

Gradska vlast odbila je 2196 prigovora građana, dok s druge strane pojedini investitori sblagoslovom Grada, unaprijed grade z grade prema parametrima iz još neusvojenih Izmjena i dopuna Prostornog plana.
Ovim prosvjedom traži se prije svega uvažavanje volje građana Makarske koji su do sada više puta kroz potpisivanje peticije, zatim potpisivanje prigovora na Prostorni plan te p risustvovanje na prijašnjim prosvjedima jasno rekli i dali do znanja gradskim ocima kakav grad i život u njeme žele.