Magični šešir u Čavlima

Izvor i foto: Turizmoteka/TZ Čavle

Na održanoj konferenciji za medije na igralištu Jama u Čavlima, najavljena je manifestacija Magični šešir, koja će zatvoriti Proljeće na Čavji, u subotu od 16 do 20 sati.
Zatvaranje će pripasti najmlađima, odnosno vrtićarcima i školarcima koji će po prvi puta moći uživati u bogatom programu i raznovrsnim aktivnostima koje je za njih pripremio Širko.

Tko je Širko? On je jedan veseo i zabavan šešir i jako je magičan. Vi ćete prvi imati priliku uroniti u svijet mašte našeg Magičnog šešira.
Načelnica Općine Čavle, Ivana Cvitan Polić izjavila je da joj je izuzetno drago da će se na novo obnovljenom igralištu Jama održati ova manifestacija te se nada da će ubuduće sličnih sportskih sadržaja biti sve više.

Direktorica Turističke zajednice Čavle, Rea Čargonja naglasila je kako se općina Čavle želi promovirati kao mjesto koje pridonosi razvoju djece te kao sredinu poželjnu za kvalitetan život mladih obitelji. Također, ovakav sadržaj može privući i turiste koji dolaze s djecom u našu općinu. Zahvaljujemo domaćoj udruzi, Društvu sportske rekreacije Kvarner, da je pokucala na naša vrata s ovakvim projektom kojeg smo onda zajedničkim snagama i realizirali.

Barbara Gržetić, predsjednica Društva sportske rekreacije Kvarner poziva svih da se u subotu upute u Čavle i uživaju u bogatom programu. Napominje kako je ulaz potpuno besplatan te da sve aktivnosti vode stručne osobe s iskustvom u radu s djecom. Program je prvenstveno namijenjen djeci od 4 do 12 godina, ali za mlađe će bit organiziran „mini kutak“ u kojem će se moći igrati uz nadzor roditelja. Zabave neće nedostajati uz voditelja Dražena Turinu Šajetu i DJ-a Voljena Korića, dok će kutak za osvježenje pripremiti Caffe bar Centar. Organizatori zahvaljuju Općini Čavle, Primorsko-goranskoj županiji, Turističkoj zajednica Kvarnera, JGL d.d., Erste banci i Keindl sportu na podršci.

Aktivnosti


Veseli cirkus klauna Marka

Kako predstaviti ovog neobičnog klauna? Za male i velike… Unutra i vani… Po danu i noći…Marko klaun vrti se kao čigra, vrhunsku predstavu za vas igra. Žonglira, balansira, na monociklu simo tamo đira, đira, a još i pravu vatru u predstavi kontrolira…Marko je profesionalni i ozbiljni zafrkant, poznatiji po imenu Marko The Clown koji ima puno žonglerskih kilometara u nogama…i rukama. Do sada je uveselio tisuće malih i velikih slučajnih posjetitelja i posjetitelja namjernika, a vi ste sljedeći!

Školica brdskog biciklizma

Biciklistički klub Team RODEO izradio je poligon za “malu školu biciklizma” na kojoj će svako dijete s osnovnim predznanjem vožnje bicikla uživati i svladati nove vještine! Zabave i adrenalina (za roditelje ???? ) neće nedostajati, ali bez brige, tu su iskusni biciklisti kako bi vaše dijete naučilo nešto novo i sigurno prošlo poligon. Ukoliko imate, ponesite biciklu, a za one koji je još uvijek nemaju, KEINDL SPORT je osigurao nekoliko bicikli za korištenje!

Eko radionica: Bez mikroplastike, bez brige!

Pažljivim odabirom proizvoda bez mikroplastike, recikliranjem i ponovnim korištenjem uporabnih predmeta – izravno utječemo na naše zdravlje, na očuvanje prirodnih resursa i smanjenje količine otpada. Kroz igru i kreativno učenje, edukativne JGL radionice „Bez mikroplastike bez brige“ podsjećaju nas na ekološke vrijednosti koje doprinose kvaliteti života. Djeca će igrajući memori, crtajući i dizajnirajući platnene vrećice te razvrstavajući papir učiti o pravilnoj brizi o otpadu i važnosti očuvanja okoliša.

Mala škola olimpizma

OLIMPIJSKI KREATIVNI KUTAK - likovna radionica za djecu namijenjena svima. Djeca će uz pomoć edukatora i asistenta bojati olimpijske krugove, rješavati zanimljive kreativne zadatke vezane uz temu olimpizma i olimpijskih igara.
UPOZNAJMO SE S OLIMPIJSKIM IGRAMA (štafetne igre)- kroz nekoliko štafetnih igara djeca će se upoznati s raznim sportovima koji su prisutni na modernim olimpijskim igrama i saznati ponešto o zanimljivostima s antičkih olimpijskih igara. Kroz igru i natjecanje, naučit će glavne vrijednosti olimpizma, olimpijsko načelo te druga obilježja olimpijskih igara.

U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom želi se promicati sport među djecom te ih istovremeno učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Kasica prasica s Medom Štedom by Erste banka

Gađanje kasice prasice, crtanje kasice i novčića te igranje cip-copa ili školice s Medom Štedom očekuje vas u ovoj veseloj radionici.

Gumeni dvorci

Ako želite dobro umoriti vaše mališane, samo ih “ubacite” u dva napuhanca i umor i dobro spavanje su zagarantirani Osim što će se odlično zabaviti, mališani će moći razviti motoriku, koordinaciju ruku i očiju i spretnost. Djeca uče prostornu svijest, grade mišiće i dobivaju snagu dok skaču i igraju se.

Čitaonica

Djeca će imati priliku čuti čak tri različite priče!
VIDOV SAN – ova slikovnica ima dublju dimenziju u promicanju ekološke svijesti kod djece i odraslih. Sadržaj slikovnice jača povezanost s prirodom i bićima na granici vidljivog i nevidljivog. Ova bića satkana su nitima duhovnog pristupa ravnoteži u prirodi. Cijela priča odiše mirom, čistoćom, ljubavlju i nježnošću.
IZGUBLJENI FLEGI / POBJEŠNJELI FLEGI - kroz dinamičnu priču o izgubljenom psu djecu upoznaje s osnovnim elementima zaštite životinja učeći ih o obvezama i odgovornostima vlasnika pasa, ulozi komunalnog redara i odgovarajućem postupanju kod pronalaska psa, dok u se u nestašni psić zaigrao s bolesnom lisicom, a u priču se uključila i njegova prijateljica, maca Viki. Kroz dinamičnu priču se djeci skreće pažnja na bitne elemente zaštite životinja: cijepljenju kućnih ljubimaca, ulozi veterinara… Ovu edukativnu slikovnicu izdala je Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”.

Putujući znanstvenici

Putujući znanstvenici projekt je namijenjen djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Svrha projekta je zainteresirati mlađe generacije za prirodne znanosti, odnosno popularizacija znanosti, pokazujući im najjednostavnije, ali i najzanimljivije pokuse čije „kemikalije“ svi imamo kod kuće. Također, ovim se projektom potiče i razmišljanje te zaključivanje djece na temelju njihovog znanja iz svakodnevnog života. Djeca će sama izvoditi eksperimente uz pomoć studenata biotehnologije.
Sportski kutak by Motus

U sportskom kutku djeca će kroz različite sportske rekvizite, poligone i igre, uz kineziologe razvijati biotička motorička znanja te poticati prirodna kretanja i usavršavati motoričke sposobnosti na zabavan način.

Oslikavanje lica

Iako je vrijeme maškara prošlo, zabavno je ponekad oslikati lice veselim motivima. Boje su naravno lako perive, tako da roditelji nemate brige
Sve detalje možete pratiti na:
Magični šešir na Čavlima
https://sva-lica-platka.eu/magicni-sesir/