Lovran: Festival šparuga

Izvor i foto: TZO Lovran

Od 13.-30.4.2019. 19. Festival Šparuga u lovranskim restoranima i konobama

Turistička zajednica općine Lovran, u suradnji s ugostiteljima organizira 19. Festival Šparuga u lovranskim restoranima i konobama koji počinje u subotu, 13. travnja, a traje do 30. travnja 2019. kada će restorani i konobe u Lovranu, Lovranskoj Dragi i Medveji nuditi zanimljive i ukusne menije koje morate probati po popularnim cijenama.
Tijekom travnja u mnogim se mediteranskim zemljama priređuju svečanosti u čast šparogama, hranjivoj i ljekovitoj biljci koju su poznavali još u Kini 3000 godina prije nove ere, veličali su je Egipćani, Grci i Rimljani.
Divlja šparoga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj kombinacija morskog i planinskog zraka. Šparoga je čuvar zdravlja, obiluje vitaminima i mineralima, pročišćava organizam i vraća tjelesnu formu nakon zimske tromosti. Ukoliko se do sada niste odlučili krenuti put Lovrana, nije na odmet spomenuti činjenicu da je odavno smatraju i afrodizijakom.
Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka). Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je „fritaja“ (jaja, divlje šparuge i pršut). Ugostitelji će tijekom cijelog mjeseca travanja nuditi zanimljive i ukusne menije koji se moraju probati po popularnim cijenama.

Subota, 13. travnja 2019. na Trgu slobode u Lovranu održat će se Fešta od šparuga sa zabavnim programom od 12:00 sati i velom fritajom u 14:00 sati, za čiju pripremu je zadužen popularni kuharski duo DORIS VLAH i LUKA DANČULOVIĆ.


Subota, 13. travnja 2019.
19:00 Otvaranje izložbe umjetnika iz pobratimskog grada Bleiburga (Austrija) – Rudi Benetik,
Galerija Laurus, Lovran


Ponedjeljak, 15.travnja 2019.
18:00 Prezentacija HBOR-ove kreditne linije za privatne iznajmljivače koju će održati gđa. Vesna Bartolović Stančić i Predavanje „Budućnost obiteljskog smještaja“ kojeg će održati Nedo Pinezić
Galerija Laurus, Lovran


Ponedjeljak, 22. travnja 2019.
18:30 Uskrsni koncert KUD Lovor, Crkva Sv. Juraj, Lovran