Karlovac: Natjecanje u pripremi fiš paprikaša

Izvor i foto: TZG Karlovac

 U petak 2. listopada u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac održat će se 20. po redu tradicionalno natjecanje učenika u pripremi fiš paprikaša. Natjecat će se pet ekipa koje će fiš pripremati u kotlićima te pokazati svoje umijeće pripreme ovog tradicionalnog jela.

Natjecanje počinje u 11.00 sati, a proglašenje najbolje ekipe očekuje se u 12.30 sati. Iz Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac poručuju da je natjecanje na otvorenom, u prekrasnom dvorištu škole uz terasu restorana, te pozivaju sugrađane i posjetitelje da dođu, pogledaju natjecanje i bodre natjecatelje, a po završetku degustiraju fiš po promotivnoj cijeni. Organizatori će voditi računa o preporukama i epidemiološkim mjerama kako bi svi posjetitelji mogli sigurno i odgovorno uživati u događanju.

Turistička zajednica grada Karlovca već je tradicionalno pokrovitelj natjecanja. Direktorica Marina Burić izjavila je kako je jedna od važnih zadaća TZ suradnja s obrazovnim institucijama koje educiraju mladi kadar za zanimanja u turizmu.

„Suradnja sa školom je vrlo dobra. Školski restoran praktikum „Pod starimi krovovi“ dio je IQM projekta, djelatnici škole i restorana sudjeluju u našim aktivnostima u projektu, stoga je i ova suradnja samo logičan slijed svega onoga što zajednički odrađujemo. Valja podsjetiti da je školski restoran uključen u trenutno aktualnu promotivnu akciju te poslužuje jela s gljivama stoga postoji više razloga da posjetitelji u petak dođu i isprobavaju kako fiš tako i druga fina jela pripremljena u školskom restoranu“