Karlovac: Edukacija profesionalaca koji se u svom poslu susreću s potrebom interpretacije baštine

Izvor i foto: visitkarlovac.hr

U cilju podizanja kvalitete usluga interpretacije baštine i vodičkih usluga, Turistička zajednica Karlovačke županije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca organizira edukaciju profesionalaca koji se u svom poslu susreću s potrebom interpretacije baštine koju treba prilagoditi različitim ciljnim skupinama.

Program edukacije obuhvaća 40-satni trening, licenciran je od strane udruženja Interpret Europe, a edukatorica je prvi licencirani interpretacijski vodič u Hrvatskoj i autorica tura Secret Zagreb,  Iva Silla.

Pozivamo Vas da nam se pridružite
u subotu 23.11.2019.
u Franjevačkom samostanu u 11.00 sati

O tečaju će govoriti trenerica gđa Iva Sila, gđa Dina Begić, direktorica TZ Karlovačke županije, gđa Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca, te sami polaznici tečaja
Interpret Europe je europsko strukovno udruženje koje okuplja oko 1000 profesionalca s područja interpretacije baštine iz 55 zemalja. Kroz niz tečajeva koje njihovi članovi održavaju u svojim zemljama udruženje provodi raznovrsne edukacije s ciljem što kvalitetnije interpretacije baštine, neizostavnog dijela kulturnog turizma.

Tečaj je namijenjen muzejskim vodičima, djelatnicima parkova prirode, turističkim vodičima i svima onima koji imaju priliku osobno predstavljati baštinu posjetiteljima. Koristan je ustanovama koje brinu o baštini, a imaju iskustva u prihvatu I vođenju posjetitelja te žele pomoći svojim zaposlenicima da uspješnije prenesu vrijednost građe posjetiteljima. Edukacija je korisna svima koji žele nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama interpretacijskog vođenja - storytellinga.

Grupa od 15 prijavljenih polaznika s tečajem je počela 16.11.2019. Teorijski dio održava se u prostoru Aquatike i Franjevačkog samostana. Praktični dio održava se na raznim lokacijama po gradu. Želja je organizatora i polaznika tečaja da se bogatstvo baštine dostojno prenese posjetiteljima kroz zanimljivosti, činjenice, informacije, emocije i doživljaj.