Jadranovo: Počela je "Jakovlja 2019."

Izvor i foto: TZG Crikvenica

Srpanj je posebno veseo i važan mjesec za stanovnike i posjetitelje Jadranova. Mjesec je to u kojemu ovo dražesno primorsko mjesto slavi sv. Jakova, svoga zaštitnika. Sve do 27. srpnja uživat ćemo u zanimljivom programu zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera.

Program su 18. srpnja otvorili svojim nastupom na rivi Mulina Medea Market Sindik i Mateo Žmak. Najljepši su uvod u proslavu „Jakovlje“ mnogima omiljena Jakovarska vesla, natjecanje u veslanju koje će u subotu, 20. srpnja donijeti puno adrenalina, smijeha i zabave na moru i na kopnu.

Središnji dio proslave odvija se na sam dan obilježavanja svetoga Jakova, u četvrtak, 25. srpnja, kada u 9 sati s Rive Muline kreće tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova po mjestu. Poseban je to doživljaj za djecu i odrasle, koji svake godine pobudi i veliku pažnju gostiju. Nakon toga će se održati svečana sveta misa u ugodnom okruženju ispred crkve sv. Jakova.

Slavlje se nastavlja u petak, 26. srpnja, kada će posebno veseli biti ljubitelji klapske pjesme. Toga će dana u 20 h u uvali Grabrovi početi zabava i fešta, a nastupat će mnogima omiljena Klapa „Intrade“ i Tamburaški sastav „Baruffa“. Uz pjesmu, ples, odlično društvo i ukusnu hranu začas će doći ponoć, kad će ovu romantičnu uvalu obasjati treptava svjetla vatrometa.

Dan nakon toga, 27. srpnja, će se s početkom u 17 h na boćalištu "Sveti Jakov" održati Tradicionalni međunarodni boćarski turnir "Jakovlja 2019.", čime će se zaokružiti događanja u sklopu ovogodišnje manifestacije.

Mali podsjetnik za kraj: Jadranovo, „Jakovlja 2019.“, raznovrsna događanja i zabava za sve generacije do 27. srpnja. Uživat ćete, dobrodošli!