Izmjena u regulaciji prometa na području Grada Splita

Izvor: UHPA           Foto: dalmatia.hr

Pristigla obavijest Grada Splita o uvođenju promjena u regulaciji javnog gradskog prijevoza kao i prometa u mirovanju za turističke autobuse na području uže i šire gradske jezgre s primjenom od 9. lipnja 2019., uoči početka glavne turističke sezone potaknula nas je na hitnu reakciju jer su neodrživi i neplanski za sve turističke agencije.

Stoga su predstavnici HGK i UHPA-e zatražili hitan sastanak s predstavnicima Grada Splita koji je održan danas u Splitu. Sastanku su prisustvovali Joze Tomaš, predsjednik HGK – ŽK Split, Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e, Jurica Glavina, potpredsjednik Udruženja putničkih agencija HGK, Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita te predstavnici Grada Splita na čelu sa zamjenikom gradonačelnika, g. Ninom Velom.

Iako predstavnici turističkog sektora podržavaju nastojanje Grada Splita da se ovom odlukom domicilnom stanovništvu olakša svakodnevni život, a putnicima boravak u gradu, promjene uvjeta u odnosu na prošlu godinu dolaze prekasno za turističke agencije koje su već odavno plasirale na tržište izlete i paket aranžmane za 2019. godinu kalkulirajući uvjete i cijene koji su ranije bili na snazi.

Zamjenik gradonačelnika g. Vela i predstavnici Grada Splita pokazali su spremnost na brzu reakciju te razumijevanje potreba turističkog sektora shvaćajući reperkusije koje bi ova odluka mogla izazvati u poslovanju turističkih agencija koje svoje programe prema inozemnim partnerima i putnicima ugovaraju puno ranije, uz precizno definiranje plana putovanja obzirom na odredbe nove zakonske regulative.

Predstavnici Grada Splita izašli su agencijama u susret te je na današnjem sastanku postignut konsenzus - dogovoreno je da će se unaprijed dogovorene i najavljene grupe od strane turoperatora i turističkih agencija u 2019. godini realizirati po istim uvjetima kao i do sada.