Ičići: Unplugged festival

Izvor i foto: Turizmoteka/TZ Ičići

Turistička zajednica mjesta Ičići najavljuje UNPLUGGED FESTIVAL 2023 koji je svoj početak imao još davne 2017. godine. Glazbena poslastica večeri biti će koncert popularnog i talentiranog Damira Kedže.

Unplugged festival zamišljen je kao niz glazbenih izvedbi na više punktova diljem ičićanske plaže kojom će tokom večeri, 6. srpnja, odjekivati zvuci gitare, saksofona i perkusija. Biti će to prilika posjetiteljima da se na trenutak ˝odspoje˝ od svakodnevice i uživaju u akustičnim izvedbama izvođača.

Mještanima i gostima predvečerje na plaži će, s početkom u 19 sati, uljepšati izvedba TAHIRA na gitari uz prigodni ˝Tribute to Arsen Dedić, Kemal Monteno˝ dok će ispred Caffe bar Calypso svirati NICOLAS KURELIĆ DUO uz radionicu ˝Par solaža˝ i pop rock izvedbu na saksofonu i gitari.

Nicolas Kurelić riječki je kantautor i gitarist iza kojeg su tisuće sati provedenih na pozornicama i u studiju s etabliranim glazbenim imenima poput Tedija Spalata, Šajete, Alena Vitasovića i grupe E.N.I., a posebno mjesto u njegovom glazbenom oblikovanju ima gitaristički virtuoz i skladatelj Damir Halilić Hal kojeg iznimno cijeni kao glazbenika i kao prijatelja koji mu je bio veliki oslonac na dugogodišnjem glazbenom putu.

Glavni događaj večeri, u Lučici s početkom u 21 sat, biti će koncert Damira Kedže koji je 2020. godine pjesmom ˝Divlji vjetre˝ pobijedio na glazbenom natjecanju Dora, a u natjecanju Masked Singer osvojio publiku svojom izvedbom pod maskom Tovara.

Poznat po svom očaravajućem vokalu, jedan od najcjenjenijih i najtraženijih hrvatskih vokala i glazbenika, priprema intimni, akustični koncert u pratnji gitare i perkusija uz izvedbe svojih nezaboravnih glazbenih uspješnica, jedinstvenih i emotivnih ljubavnih balada i obrada omiljenih stranih i domaćih hitova.
Najslušaniji pjevač u 2019. godini u Hrvatskoj, za što je dobio i nagradu za najboljeg muškog izvođača prema službenim statistikama. Nominiran je za Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu, najvažniju strukovnu nagradu u zemlji.
Damir Kedžo uspješno je nastupao u inozemstvu, osvojivši Grand Prix Festivala Slavyansk Bazaar u Vitebsku, Bjelorusija, te pobjedu na Festivalu New Wave u Sočiju, Rusija.

Kedžo je rođen u Omišlju na otoku Krku, a glazbenu karijeru započeo je sudjelovanjem u glazbenom showu prije 16 godina.
Okušao se i u glumi te je za ulogu u poznatom mjuziklu Crna kuća osvojio Nagradu hrvatskog glumišta.
Publiku je osvojio pjesmom ˝Sve u meni se budi˝ koja je dobila titulu najslušanije pjesme u Hrvatskoj.

Od tada se njegove pjesme nižu jedna za drugom. Pjesma ˝Srce mi umire za njom˝ pobijedila je na Zagrebačkom festivalu, a ˝Vidi se izdaleka˝ i ˝Poljubi me sad˝ također su osvojile eter i srca publike.
Posjetitelji će po prvi puta moći uživati u izvedbi novog singla ˝Moje srce je˝ autora glazbe Denisa Dumančića, frontmen grupe Leteći odred i tekstopisca Faruk Buljubašić Faye.
Zapjevajte i vi uz poznate i omiljene hitove kao što su: ˝Sve u meni se budi˝, ˝Srce mi umire za njom˝, ˝Vidi se izdaleka˝, ˝Poljubi me sad˝, ˝U nama˝, ˝Nedodirljiva˝ , ˝Hram˝.
Uz snažni, bezvremenski zvuk, bogat i specifičan Damirov vokal garantirana je sjajna ljetna zabava u ugodnom ambijentu Lučice.