Gorski kotar Bike Tour 2019.

Izvor i foto: promotiv-turizam.hr

Gorski kotar će predstojećeg vikenda, od 12. do 14. srpnja, po 7. put ugostiti ljubitelje rekreativnog biciklizma u sklopu manifestacija Gorski kotar Bike Tour 2019. Tijekom 3 dana više od 50 sudionika upoznat će se s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama uz nezaobilaznu goransku gastronomsku ponudu.

Uz već poznatu stazu oko Lokvarskog jezera, kaubojsko selo Roswell i nezaobilazne plodove gorja, ove će se godine Gorski kotar Bike Tour zaputiti prema Nacionalnom parku Risnjak te najvišem naselju u Hrvatskoj - Begovom Razdolju. Rekreativcima s manje kondicije, na raspolaganju je mogućnost korištenja električnih bicikala.

Start Gorski kotar Bike Tour-a zakazan je u petak, 12. srpnja u 10 sati u kanjonu Kamačnik u Vrbovskom nakon čega će biciklisti voziti po sljedećem rasporedu:
1. dan: Kamačnik - Ravna Gora - Javorova kosa - Skrad - Brod Moravice - Kamačnik (50 km)
2. dan: Ravna Gora - Begovo Razdolje - Mrkopalj - Petehovac - Kupjak - Ravna Gora (50 km)
3. dan: Vrata - Lokve - NP Risnjak - Mrzla Vodica - Roswell - Vrata (42 km)
Završnica ovogodišnje biciklističke avanture je u nedjelju, 14.7. u Roswellu oko 16 sati.

Osim sudionika iz svih krajeva Hrvatske, na Gorski kotar Bike Tour-u sudjelovati i gosti iz Njemačke i Slovenije. Dodajmo kako će se od 3. do 5. kolovoza održati još jedno biciklističko druženje - Kamenjakova Goranska Biciklijada. Tom će se prilikom biciklisti rekreativci u 3 dana pobliže upoznati s čabarskim krajem, ostacima rimskog obrambenog sustava (CLAUSTRA), izvorom Kupe, ali i susjednom Slovenijom.

Pokrovitelji: Turistička zajednica Kvarnera
Suorganizatori: Turističke zajednice Gorskog kotara i Promotiv Travel Outdoor