Glasajte za svoje favorite kreativnog likovnog natječaja na društvenim mrežama NP „Krka“

Mladi čuvari prirode: učenici predmetne nastave sudjelovali su u izradi maskote i slogana za predstavljanje Pravilnika o zaštiti i očuvanju NP „Krka“

Izvor i foto: Turimoteka/NP Krka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u školskoj godini 2020./2021. pokrenula je edukativnu kampanju s ciljem upoznavanja javnosti s odredbama Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koji je snažno usmjeren na mehanizme zaštite, očuvanja, unaprjeđenja i korištenja jednog od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova.

Zadatak je bio na temelju osam zadanih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području NP „Krka“ osmisliti i nacrtati maskote kampanje te priložiti i prijedlog poruke (slogana) ili izjavu autora/ice zašto je potrebno čuvati prirodu. Stručni žiri donio je odluku o odabiru radova koji ulaze u drugi krug u kojem će odluku o najboljima u svakoj od osam kategorija donijeti zaljubljenici u prirodu, prijatelji, posjetitelji i pratitelji na društvenim mrežama NP „Krka“ od 20. do 30 ožujka.

„Iznimno smo ponosni na sve zaprimljene radove u kojima su učenici pokazali zavidnu razinu kreativnosti, mašte, truda i razumijevanja o potrebi zaštite prirode. Kratkim porukama i divnim crtežima prikazali su bit onoga što čuvamo za buduće generacije“, kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica te dodala „Veoma nas raduje što su učenici predmetne nastave diljem Hrvatske imali mogućnost naučiti više o bogatstvu prirodnih i kulturnopovijesnih vrijednosti u Nacionalnom parku 'Krka'.“.

Po završetku glasovanja na društvenim mrežama i odabiru najboljeg rada iz svake kategorije maskote će se prenijeti u digitalni oblik te postati zaštitni znakovi kampanje, dok će poruke i izjave svih finalista postati dio edukativno-promotivnih materijala NP „Krka“. Svim učenicima, nastavnicima, mentorima i školama zahvaljujemo na sudjelovanju a Ministarstvu znanosti i obrazovanja na podršci u realizaciji projekta.