Edukativne i korisne radionice u Društvenom centru Jedro u Murteru!

Izvor i foto: Turizmoteka/argonauta.hr

Prvi mjesec u novoj, 2022. godini u Društvenom je centru Jedro započeo najavom raznolikih kreativnih, edukativnih i vrlo korisnih radionica.
Partnerske udruge Argonauta, Latinsko idro, KUU Zaokret i Ogranak Matice hrvatske u Murteru ponudit će i ovaj mjesec svoje aktivnosti svojim sumještanima i svim zainteresiranima.

Na rasporedu će se tako pronaći za svakoga po nešto;
Već u petak, 14.1., KUU Zaokret održala je radionicu Glazbene mandale za učenike 8. razreda na kojoj su učenici kreirali likovni rad uz slušanje raznovrsnih žanrova muzike te naučili razlikovati elemente umjetnosti kako likovne tako i glazbene. Na kraju radionice nastali radovi pretvorili su se u jedan veliki zajednički umjetnički rad.

Sljedeća na rasporedu, 19.1. je Mala škola pomorske baštine u organizaciji udruge Latinsko idro na kojoj će zainteresirana djeca od 10+ godina moći saznati nešto o osnovama plovidbe što uključuje upoznavanje pravila izbjegavanja sudara na moru i čitanje pomorske karte.

Dan kasnije, udruga Argonauta kreće sa tečajem talijanskog jezika koji će voditi Argonautin volonter iz Italije koji u Murteru boravi od listopada. Tečaj će se održavati četvrtkom u trajanju od dva mjeseca.

Krajem mjeseca, 27.1., u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Murteru održat će se stručno predavanje naziva Ekranitis na kojem ćemo moći nešto više saznati o utjecaju ekrana na razvoj djece. Predavanje će održati Kabinet za ranu intervenciju iz Zadra.

Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

U prvim mjesecima nove godine, u sklopu kalendara Društvenog centra Jedro, svoje će aktivnosti svim zainteresiranim nuditi i suradnici na projektu, udruge Murterske poklade i Dramski amateri Murter.
O njihovim aktivnostima saznat ćete vrlo skoro i ne sumnjamo da će aktivnosti u organizaciji ove dvije udruge također pobuditi veliki interes.
Stoga, provjerite kalendar Društvenog centra Jedro i odaberite aktivnost/i koje vas najviše privlače.
Vidimo se u Murteru!
*Projekt Jedro u sklopu kojega svoje aktivnosti nudi Društveni centar financira se iz bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).