Društvo turističkih vodiča Pule : "Pričaj mi o Puli".

Izvor i foto: TZG Pula

Društvo turističkih vodiča Pule je prije 2016. započelo s mini projektom "Pričaj mi o Puli". To je besplatan obilazak grada namijenjen prvenstveno druženju mališana i generacije treće dobi, kao i svim njihovim prijateljima, susjedima, rođacima...

Cilj ovog projekta je naznačiti važnost međugeneracijskog druženja, boravka na otvorenom i važnost priča. Sudionici u grupi, tijekom obilaska, budu li htjeli, pozvani su da u kratkim crtama podijele svoja sjećanja na Pulu.

DATUMI 2018.-2019.
razgledi započinju u 10.00 sati ispred Arene i trajati će do 2 sata, uključuju Arenu, Povijesni muzej i završavamo u Memo muzeju
27.12.2018.
03.01.2019.,
05.01.2019.
10.01.2019.
U slučaju lošeg vremena, razgled se odgađa za slijedeći datum o rasporedu.

POTPORA i SUDJELOVANJE:
"Pričaj mi o Puli" je i ove godine organiziran uz potporu Turističke zajednice Grada Pule a projektu sudjeluje i Arheološki muzej ( besplatan ulaz u Arenu ), Povijesni muzej Istre i besplatan ulaz u Povijesni, a od ove godine sudjeluje i Memo Muzej, koji prikazuje pulsku svakodnevnicu od 50- do 80-tih, koji će sudionicima omogučiti besplatan ulaz u muzej.

NAJAVA:
Najava besplatnog vođenja za 13.01.2019. s početkom u 12.00 sati pod nazivom "UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU"
u sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, dana 13. siječnja 2019. godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.
Konkretno, radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče početi će u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svi posjetiteljima i turistima.
Ukoliko se u mogućnosti, ljubazno vas molimo da podijelite ovu obavijest kako bi se svi zainteresirani pravovremeno prijavili. Za prijavu je za potrebno je kontaktirati Zajednicu društava turističkih vodiča Hrvatske:
Web stranica: https://www.guidescroatia.hr/