Castle Rock Festival Brinje

Izvor i foto: Turizmoteka/Notalika

Novoosnovana Udruga još početkom ove godine, kreće u održavanje svog prvog Festivala. Riječ je o Udruzi glazbenika Notalika na načelu predsjednikom Marjanom Prpićem te je riječ o Castle Rock Festival Brinje koji će održati od 14.07. do 23.07.2022. ovog ljeta u Ličko-senjskoj županiji, u Brinju. Inače, Festival je dio programa krovne manifestacije Brinjsko ljeto 2022.

Festival započinje 14.07. kinom na otvorenom na Pisti, podno starog grada Sokolca od 22 sati gdje ćemo uživati u legendarnom filmskom hitu Bohemian Rhapsody. Sutradan, 15.07. u Društvenom-kulturnom centru će se svečano otvoriti Izložba radova „EVO BRINJSKE RUKE“ koja se posjetiteljima Brinja, ali i zainteresiranim građanima biti dostupna do 23.07. od 10 do 18 sati u samom Centru. Izložbom fotografija ćemo se vratiti u Brinje 60-ih, 70-ih i naravno, 80-ih godina kada su odrastale generacije koje vam ovo pripremaju.

Osim fotografija na izložbi će kroz svoje umjetničke slikarske radove predstaviti se Zdravko Rajković i Đurđica Biondić, rezbarske mastorije u kojem iz drveta nastaju likovi i priče pokazat će nam Ante Bublić. Minijature brinjskih znamenitosti koje rade otac i sin – Ivan i Tomislav Bićanić bit će vam jednako zanimljive kao i minijaturne replike električnih i akustičnih gitara koje izrađuje Milan Maljković. Ne samo to – okušao se i kao graditelj gitara napravivši gitaru od brinjskog javora.
Predstavit će se i ono što je Brinje činilo rijetkim, ako ne i jednim mjestom u Hrvatskoj koje je imalo svoju godišnju periodiku magazin Monetium te istoimeni brinjski glasnik. To izdavaštvo kroz koje je predstavljeno Brinje na način kako do sada nikada nije, napravljeno je zahvaljujući Zavičajnom klubu Brinje. A kada je i pisanju riječ, onda svakako nećemo izostaviti ni našeg Damira Karakaša i njegova književna djela pa ćete imati priliku vidjeti sva njegova izdanja na stranim jezicima, nagrade i još puno toga.

Treći dio tog Festivala je naravno 11. po redu rock koncert „80-e su bile godine“ koji će se također održati na Pisti podno starog grada Sokolca. Ove godine opet ćemo vidjeti nekadašnje bendove koji su po županiji „žarili i palili“ žestokim svirkama osamdesetih godina; TOP GUN iz Otočca, brinjske TNT i BIJELE OBLAKE, iz Senja LEVANTE i TICE NEBESKE te uvijek žestoke MASTER iz Ogulina. Rifove će začiniti legendarni bend iz osamdesetih – AERODROM i JURICA PAĐEN.

Na sve ove programe, ulaz je besplatan pa tako da dođite i uživajte u 80-ima u Brinju…
Udruga glazbenika Notalika zahvaljuje sponzorima koji su: Općina Brinje, Turistička zajednica općine Brinje, HBOR, Turistička zajednica LS županija, Hrvatska turistička zajednica, Društveno-kulturni centar te caffe bar Mack.