Čarobne fotografije Krke uhvaćene pogledom zaposlenika Parka

Uživajte u bogatoj virtualnoj fotogaleriji koju su djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ priredili u povodu međunarodnog Dana planeta Zemlje

Izvor i foto: NP Krka

„Krka očima djelatnika“ promotivna je kampanja kojom se Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine pridružila obilježavanju međunarodnog Dana planeta Zemlje. Krka je izvor nepresušne inspiracije brojnim svjetskim putnicima i zaljubljenicima u prirodu ali i lokalnim stanovnicima i zaposlenicima JU „Nacionalni park Krka“.

Upravo stoga što Krku promatraju svakodnevno, zaposlenici JU „NP Krka“ sudjelovali su u promotivnoj akciji kako bi pokazali raskošne detalje Krke koji većini posjetitelja ipak ostanu skriveni.


„Vjerujemo kako će predivni prizori neotkrivenih kutaka u Nacionalnom parku 'Krka' privući brojne posjetitelje željne odmora u zaštićenoj prirodi, potaknuti ih da unaprijed planiraju svoj dolazak te ih ohrabriti u kročenju divnim pješačkim stazama ili bicikliranju rutama kroz jedinstvene prirodne vrijednosti“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica te dodala: „Zahvaljujem svim zaposlenicima koji čuvaju biser prirode svjetske baštine i koji su aktivno doprinijeli promociji NP 'Krka' putem virtualne izložbe“.
Fotografije biljnog i životinjskog svijeta, Bilušića buka, Burnuma, Manojlovca, srednjovjekovnih utvrda, Roškog slapa, Visovca i Skradinskog buka pogledajte u virtualnoj fotogaleriji.

Svaki posjet Parku jedinstven je doživljaj, a proljeće vrijeme kada sve češće boravimo na otvorenom. Izleti brodom, biciklističke rute, poučno-pješačke staze i vidikovci Nacionalnog parka „Krka” omogućuju istinski doživljaj, svim osjetilima, prirode i njezinih očaravajućih krajolika, neposredan uvid u bogatstvo flore i faune vodenih i kopnenih staništa. Radno vrijeme Parka je od 8 do 18 sati, a do kraja travnja ulaz za djecu do osamnaest godina, u pratnji roditelja ili staratelja, besplatan je.


Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Svojim odgovornim ponašanjem svakodnevno možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti koju ostavljamo u zalog budućim generacijama.