Bukara Benkovac

Izvor i foto. Turizmoteka/TZ Ravnih kotara

Sutra 15. srpnja s početkom u 19h na Šetalištu kneza Branimira u Gradu Benkovcu održava se popularna „Bukara Benkovac“ , promocija hrane, pića, tradicije i običaja Bukovice i Ravnih kotara.

Uz prezentaciju bogatstva ruralnog prostora, pripremljen je i bogat zabavni program gdje će svatko pronaći ponešto za sebe.

Vinfest Benkovac vinska je manifestacija s kojom su od 2010. godine ovdašnji vinari dovedeni "na crveni tepih" i pokazali da je tisućljetna tradicija od njih stvorila vinske gospodare, jer ovdašnja je izreka da vinograd traži slugu, a vino - gospodara.

Pridruže im se pred svaki prvi vikend srpnja vinska gospoda i kolege iz Sjeverne Dalmacije i pod stoljetnim kestenom u mitskom Kaštelu Benkovića prirede večer za pamćenje i vina za priču. Vina koja ovdje uzmu šampionske titule nerijekto se na londonskom Decanteru potom kite zlatom. A ljudi koji uz nezaboravan program i slasne zalogaje ove dobre zemlje provedu lijepu ljetnu večer s ovdašnjim vinima ostaju im vječni prijatelji.

Bukara Benkovac manifestacije je kojom se vina sa uzvišenog kaštela spuste na ulicu i na benkovačkoj šetnici promociji vrhunskih vina pridruže gastro ponudu ovdašnjih delicija uz pravu feštu u kojoj KUD-ovi pjesmom i plesom, obrtnici tradicijskim vještinama, prikažu sve posebnosti i bogatstvo baštine Bukovice i Ravnih kotara.