Baška Voda: Dalmatinska večer


Izvor i foto:  Hotel Slavija

U petak, 6. prosinca u Grand hotelu Slavia održana je prva Dalmatinska gastro večer.
Time su obuhvaćena dva velika događaja, blagdan baškovoškog zaštitnika svetog Nikole i osamdesetideveti rođendan Grand hotela Slavia. Naime, Grand hotel Slavia je prije tri godine imao nakon preuređenja službeno otvorenje baš na ovaj datum. Ispunjeni restaurant & wine bar Del posto do zadnjeg mjesta svjedoči o velikom interesu publike za ovakvim događanjima u hotelu.

Partner društva Hoteli Baška Voda, Kingtrade iz Makarske, kao pokrovitelj i domaćin večeri podržali su ovaj veseli događaj.
Izbor i pripremu jela zahvaljujemo chefu Peri Savanoviću, višestruko nagrađivanom chefu primoštenskog restorana Mediteran. Jedan je od samo nekolicine Hrvata koji se može pohvaliti članstvom u prestižnoj asocijaciji World Master Chefs koja promovira vrhunsko kulinarsko umijeće, baš kao i najviše standarde u pripremi hrane. Očekivano, pripremljena jela su bila poseban užitak za nepce.
Grupa Leut iz Makarske učinila je atmosferu veselom.

Ovime je Grand hotel Slavia započeo s tjednom Dalmatinske kuhinje u restaurantu & wine baru Del Posto kojim će završiti prvi dio predstavljanja najboljeg od hrvatskog kulinarstva. Ovu zanimljivu gastronomsku priču spajanja hrvatskih turističkih destinacija, ugostitelja i poduzetnika u zimskim mjesecima nastavljamo u veljači na večeri Slavonije i Baranje gdje će predstaviti najbolje od kontinetalnog dijela Hrvatske.