Baška: U susret Veloj Gospi

  

Izvor i foto: TZO Baška

MARIJIN ZVON: revija kampananja
petak, 14.8., crkva sv. Trojstva, 21h


U organizaciji Društva Sinjali i ove godine u predvečerje svetkovine Vele Gospe bit će prigodni program - 12. Marijin zvon, revija kampananja.

U programu će sudjelovat tri ekipe kampanara koji će slaviti svečanim zvonjenjem na zvoniku bašćanske župne crkve, a program će se preko video projekcije pratiti na cimiteru ispred pročelja crkve.

Posebni gosti koji će upotpuniti program bit će Stani Göderer i Deni Šesnić, duo harmonika i gitara. Program će pratiti dio projekcije "107 marijanskih svetišta u Hrvatkoj" kojim će se predstaviti petnaest najpoznatijih i nama bližih.

Kampanari:

BAŠKA
Branko Randić
Blandina Marković-Randić
MALI LOŠINJ
Matej Budinić
Mario Budinić

SLOVENIJA – Brezovica pri Ljubljani
Branimir Tomanič
Gregor Vrečar
Jošt Jerina
Klemen Žitko

Koncert povodom blagdana Vele Gospe: ARIJANA GIGLIANI PHILIPP I EDMUND ANDLER-BORIĆ
________________________________________
subota, 15.8., u crkvi sv. Trojstva, 21h

Edmund Andler-Borić rođen je i odrastao u Zadru, a živi i djeluje u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je klavir u klasi prof. Ide Gamulin, orgulje u klasi prof. Ljerke Očić, a magisterij orgulja u klasi prof. Maria Penzara.
Ističe se izvedbama virtuoznih skladbi iz razdoblja romantizma i suvremene glazbe.
Godine 2010. dobitnik je nagrade Franjo Dugan za poseban doprinos očuvanju i promociji orguljaške baštine.
Izdavačka kuća Croatia Records izdala mu je prvi solistički CD 2009.godine koji je i nagrađen hrvatskom diskografskom nagradom Porin 2010. Godine 2015. dobitnik je diplome Milka Trnina HDGU-a za 2014. za promicanje orguljske umjetnosti.
U 2019. mu je izašao šesti solistički CD pod naslovom Orguljske toccate iz Zagrebačke katedrale u izdanju Croatia Records.

Arijana Gigliani Philipp rođena je u Sarajevu gdje je završila nižu i srednju glazbenu školu odjel violine i solo-pjevanja.
Nakon diplome na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji nastavlja usavršavanje kod renomiranog pedagoga i opernog prvaka Stojana Stojanova Gančeva.
Kao solistica nastupila je sa Zagrebačkim solistima, Sarajevskom filharmonijom, Orkestrom HNK Osijek, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Komornim orkestrom 2007, Puhačkim orkestrom Hrvatske vojske i dr. Također snimala je za arhiv HRT-a.

Godine 2008. dobitnica je prve nagrade i pobjednik cjelokupnog međunarodnog natjecanja Lazar Jovanović u Beogradu (Srbija). U ožujku 2010. godine dobitnica je još jedne prve nagrade na međunarodnom natjecanju Solo pjevača Bruna Špiler u Herceg Novom (Crna Gora).
Od 2014. pročelnik je odjela solo pjevanja u zvanju profesora mentora na srednjoj glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu.

ULAZ SLOBODAN NA SVA DOGAĐANJA