Bašćansko ljeto

Izvor i foto: TZ Baška

I ovog ljeta Baška će vam pružiti raznovrstan i bogati program kojem je cilj još jednom osigurati odličnu sezonu i zadovoljstvo naših posjetitelja! Iako je najveći i najznačajniji adut Baške njeno okruženje i jedinstvena priroda, upravo su različite sportske, kulturne i zabavne manifestacije potaknule njeno predstavljanje široj publici, osiguravajući tako još snažnije korištenje svih potencijala i odlične rezultate od pred do posezone, stvarajući posjetitelje koji nam se uvijek iznova vraćaju!

Proteklog smo petka u galeriji Zvonimir otvorili izložbu studentskih radova diplomskih studija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a ovoga ljeta imat ćemo priliku pogledati i portrete iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, izložbu likovnih radova Ex Tempore „Darujemo i dobivamo“ s prigodnom aukcijom u organizaciji udruge Sinjali te izložbu likovnih radova i skulptura slikara Nenada Petronija pod nazivom „More i to...“, čije će otvorenje biti prvoga dana naše tradicionalne trodnevne proslave Ribarskoga dana.

Ove godine na Ribarskom danu, uz već brojne aktivnosti i događanja, poput Mediterranean DJ Party, dječjeg Ribarskog dana, predstave „Kalafat, batana i papagalo" i brojne druge programe naših udruga, tradicionalni koncert na Staroj rivi održat će Hari Rončević!

Naravno i ove godine očekuje nas tri dana vrhunske svirke na sedmom izdanju Baška International Guitar (BIG) Festa! Svirat će nam istinska legenda gitarističkog svijeta Woody Mann, te čitavo mnoštvo nagrađivanih glazbenika od Srđana Bulata, The Elsewhere Quarteta, The Stratitis Quarteta, Zoran Majstorović Tria, Pandur & Savčić Flamenco Projecta i konačno impresivnog ZZ Quarteta!

Uz sve poznate velike manifestacije, Baška će kroz Acoustic Baška Summer Night i Baška Jam ugostiti odlične glazbenike kao što su Kenn Bailey Band i Antonela Doko, ali i družiti se s vrhunskim glumcima poput Slavka Sobina kroz predstave pod zajedničkim nazivom „Poznati glumci u Baški“.

Bašku će kroz ljeto posjetiti i ponajbolje hrvatske klape pa ćemo tako klapu Vinčace slušati na Staroj rivi uz Josu Butorca te u rujnu na nastupu ispred Heritage Hotela Forza, a proslavu blagdana Vele Gospe uveličat će klapa Kastav.

U rujnu ćemo nastaviti i sa odličnom gastro ponudom. Nakon dvije uspješne proljetne edicije Krk Food Festa, gastronomski užici nastavit će se i u trećoj ediciji, kada će bašćanski ugostitelji pokazati svoje načine pripremanja delicija postsezonskih plodova!

Već ovoga četvrtka, 5.7., na Staroj rivi možete se zabavljati uz Magic Rock Band na Music & Magic Showu!

Magic Rock je projekt nastao kao kombinacija rock svirke i magije, čiju osnovu čine poznati riječki gitarist Goran Vrkić (Mrtvi kanal, Go man band, Krvava Mery...) i Andrej Škedel (druga gitara), riječki iluzionist s više od 5000 nastupa diljem svijeta. Sviraju domaće i strane pop, rock i blues standarde, a sve začinjava mađioničarski nastup!

ULAZ SLOBODAN!